Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tequilás csirke citromos burgonyával

Tequilás csirke citromos burgonyával
Tequilás csirke citromos burgonyával
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta készülök ennek a csirkének az elkészítésére, mert azt hallottam egy kollegámtól, hogy igen finom. Most már én is tudom, hogy ez valóban így van. Keresgettem hozzá recepteket, mert az ismerősöm azt mondta, mindenütt meg fogom találni, de mégsem volt egyszerű. Végül is egy hibridet gyártottam, ami megfelel az én ízvilágomnak.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez és a marinádhoz

A sütés közbeni kenegetéshez

A citromos burgonyához

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a marinádot, és egy éjszakára belefektetjük a kicsikét fóliával lefedve.
  2. Másnap 170 fokos sütőben tűzálló tálban letakarva, elkezdjük sütni a csirkét 3/4 órán át.
  3. Levesszük a fedelet, megkenjük a mázzal, és elkezdjük pirongatni egyik felét a másik után.
  4. Ha a csirke elkészült, a fennmaradó ínycsiklandó pecsenyeléhez 5 dkg vajat keverünk és 3 ek étkezési keményítőt feloldva kevés vízzel, így tekintélyes mennyiségű szószhoz jutunk.
  5. A burgonyát feltesszük héjastól sós vízben, és 5-10 percig előfőzzük.
  6. Ezután lehűtjük, lehúzzuk a héját, azt is tűzálló tálba tesszük, megszórjuk sóval, frissen őrölt borssal, kakukkfűvel, rozmaringgal, olívaolajat és citromlevet locsolunk rá, valamint közé dugdossuk  a két citromot felkarikázva és a megtisztított fokhagyma-gerezdeket.
  7. 180 fokon 30 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 520
elküldve: 0
receptkönyvben: 65
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

citrusos csirke citromos sült burgonyával, fűszeres-chilis csirke, citrusos mázban sütve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ollocska
Ollocska / Ollocska Wed, 2012-11-28 15:12

Akkor a krumpliköret úgy készül, hogy a csirke elkészülte után a pecsenyelében külön kell megsütni? (és nem vele együtt vagy ilyesmi)?

1144
csirke 1.3 kg
narancslé 2 narancsból nyert
citromlé 1 citromból nyert
lime 2 db
tequila 60 ml
méz 3 ek
olívaolaj 3 ek
szójaszósz 1 ek
fokhagyma 5 gerezd
chili 2 db
himalája só 1 ek
bors 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
szegfűbors 1 ek
szerecsendió 0.5 kávéskanál
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
lime levél 3 db
narancslé 1 narancsból nyert
limelé 1 lime-ból nyert
citromlé 1 citromból nyert
méz 2 ek
tequila 60 ml
vaj 5 dkg
lime levél 3 db
burgonya 1.5 kg
citrom 2 db
citromlé 1 fél citromból nyert
1 teáskanál
bors 1 tk
rozmaring 1 tk
kakukkfű 1 tk
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 közepes fej