Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teriyaki csirke Évi néni konyhájából

Teriyaki csirke Évi néni konyhájából
Teriyaki csirke Évi néni konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Feltettem a kérdést, mint minden nap: "Mit főzzek ma?" Megkaptam a választ, mint minden nap: "-Rád van bízva." Hát ez lett belőle. Mielőtt elmentem délelőtti bevásárló körutamra, bepácoltam a csirkét, és mikor hazaértem, csak betoltam a sütőbe, és fél óra múlva már ehettünk is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét szárazra töröljük. Egy éles ollóval a gerince mellett mindkét oldalon végigvágjuk, a csigolyákat eltávolítjuk. Megfordítjuk a csirkét, és egy erőteljes nyomással eltörjük a mellcsontot, evvel kiegyenesítve a csirkét (így hamarabb megsül).
  2. A csirkét sózzuk, borsozzuk, kevés nádcukorral megszórjuk, bekenjük a szószokkal, és letakarva pihentetjük 1-2 órát, de akár többet is.
  3. 220 fokra előmelegítjük a sütőt hőlégkeverésen, és lefóliázva a csirkét, aláöntve egy kevés vizet, 25-30 percig sütjük. A fóliát levéve 1-2 perc alatt megfelelő színűre pirítjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 111
elküldve: 0
receptkönyvben: 60
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pácolt sült csirke, teriyaki szószos csirke, egészben sült pácolt csirke

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

569
csirke 1.4 kg
2 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
melaszos nádcukor 1 teáskanál
chiliszósz 1 ek
worcestershire-szósz 2 ek
szójaszósz 2 ek
földimogyoró olaj 2 ek
víz 2 dl