Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teriyaki lazac burgonyapürével és sárgarépa salátával

Teriyaki lazac burgonyapürével és sárgarépa salátával
Teriyaki lazac burgonyapürével és sárgarépa salátával
48 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom halétel.

hozzávalók / 2 adag

saláta

püré

lazac

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, mossuk, majd fövő sós vízben kb. 20 perc alatt puhára főzzük.
  2. A sárgarépát és az almát meghámozzuk, mossuk, durvára reszeljük. Elkeverjük ½ ek olajjal, a citromlével és az almalével. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük.
  3. A lazacot megmossuk, szárazra itatjuk, 2 egyenlő részre vágjuk, majd teriyaki szósszal lekenjük. A maradék olajat egy serpenyőben felforrósítjuk, a lazacfiléket közepes hőmérsékleten oldalanként 3-4 percig sütjük, rálocsoljuk a maradék teriyaki szószt.
  4. A tejet a vajjal felforrósítjuk. A burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a vajas-tejet, és burgonyatörővel pürévé dolgozzuk. Sóval, szerecsendióval ízesítjük.
  5. A lazacot a salátával, a burgonyapürével tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 578
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lazac sárgarépasalátával és pürével, lazac burgonyapürével, szójaszószos lazac burgonyapürével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

653
sárgarépa 250 g
alma 0.5 közepes db
citromlé 1 ek
almalé 50 ml
szójaolaj 0.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 500 g
0 ízlés szerint
tej 75 ml
vaj 1.5 ek
szerecsendió 0 ízlés szerint
lazac 400 g
szójaszósz 3 ek
szójaolaj 1 ek