Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tészta medvehagymás tejszínmártással

Tészta medvehagymás tejszínmártással
Tészta medvehagymás tejszínmártással
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A héten egy nagyobb adag medvehagymát vásároltam, egy részét lefagyasztottam, a maradékból ez a finom és gyors tésztaétel készült. A mártást ízesíthetjük kevés chilivel is, én elhagytam, mivel a tészta, amelyet használtam, chilivel volt ízesítve.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megtisztítjuk, mossuk, salátacentrifugában szárazra pörgetjük, majd vékony csíkokra vágjuk.
  2. A tésztát bő, sós vízben kb. 8-10 perc alatt megfőzzük.
  3. A hagymát meghámozzuk, apró kockákra vágjuk, majd az olajban üvegesre dinszteljük. Felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vajat, és kb. 5 percig főzzük, míg egy kicsit besűrűsödik.
  4. A mártást levesszük a tűzről, sóval, borssal ízesítjük, és hozzákeverjük a medvehagymát.
  5. A tésztát leszűrjük, elkeverjük a mártással, és frissen reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 998
elküldve: 0
receptkönyvben: 95
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

medvehagymás tészta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

833
tészta 400 g
salottahagyma 1 közepes db
olívaolaj 0.5 ek
habtejszín 250 g
vaj 1 ek
medvehagyma 50 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
parmezán sajt 15 g