Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tészta nélküli almás pite

Tészta nélküli almás pite
Tészta nélküli almás pite
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igyekszem mostanában kicsit visszavenni a kalóriabevitelemből, de előfordul, hogy az emberre rátör a megmagyarázhatatlan süteményehetnék. Erre az esetre találtam ki ezt a "nemsütit", ami igazából sült alma, de a végeredmény olyan, mintha egy jó almás pite töltelékét ennénk.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Más gyümölcsből is elkészíthető, és az ízesítés tetszőlegesen variálható, arra kell odafigyelni, hogy ha nagyobb víztartalmú alapanyagot választunk, például meggyet vagy barackot, akkor növelni kell a zabpehely mennyiségét, ugyanis az szívja fel a kisülő nedvességet és fogja össze az egészet. Édesebb szájúak adhatnak hozzá mézet vagy cukrot, de én nem láttam szükségét.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat megmossuk, kivágjuk a magházat, és cikkekre vágjuk. Én rajtahagytam a héját, de aki nem szereti, meg is hámozhatja.
  2. Az almadarabokat egy tálban összekeverjük a fahéjjal és a zabpehellyel.
  3. Egy kisebb sütőbe rakható edényt (pl. egy kicsi, laposabb lábast) vékonyan kikenünk vajjal vagy margarinnal, majd ebbe pakoljuk az almákat. Lehet szépen rendezetten is, ami szignifikánsan szebbé teszi a végeredményt, de ha türelmetlenebbek vagyunk, nyugodtan csak dobáljuk bele az összeset.
  4. Az alapanyagok összekeverésére használt tálban maradt, fahéjas zabpelyhet elmorzsoljuk a maradék zsiradékkal, és ezt rászórjuk az almák tetejére, ettől lesz egy finom ropogós része is a "nemsütinek".
  5. Körülbelül 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük, majd fogyasztás előtt hagyjuk langyosra hűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

iceScream

Mióta szakács: 2018.01.22.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
adag: 1 főre
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Hamis almás pite, Zabpelyhes sült alma, Almás sütipótló, Hamis almás pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

516
alma 4 közepes db
zabpehely 3 ek
fahéj 1 teáskanál
margarin 1 ek