Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tészta sütőtökkel és kelbimbóval

Tészta sütőtökkel és kelbimbóval
Tészta sütőtökkel és kelbimbóval
38 perc / előkészület: 15 perc főzés: 23 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel már beköszöntött az ősz, gondoltam, itt az ideje valami újdonságnak idény zöldségekkel. A kelbimbó nem keserű, bátran ajánlom kisgyerekeknek is. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A lilahagymát, amennyiben van rá lehetőség, helyettesítsük scalogno hagymával, mellyel lágyabb, ízhatást érhetünk el.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tegyünk fel 3 liter vizet forrni, rakjunk bele 3 evőkanál durva szemű sót.
  2. Közben leszedjük a kelbimbók felső leveleit, amennyiben szükséges. Vágjuk le a kemény részét késsel. Mossuk meg, és vágjuk ketté.
  3. A sütőtököt hámozzuk meg, és szedjük ki a magjait. Vágjuk kockákra.
  4. Tegyük 8 percre a már felforrt vízbe a zöldségeket. Vegyük ki a vízből egy merőkanállal, és szűrjük le őket. Ne öntsük ki a lábosban lévő forró vizet, mert kelleni fog a tészta kifőzéséhez.
  5. Melegítsük fel közben a tejet.
  6. Hevítsünk fel olívaolajat egy másik edényben, és 1 percig gyakori kevergetéssel pirítsuk a már felaprított hagymát. Tegyük bele a sütőtököt és a kelbimbókat. Öntsük fel fél pohár fehérborral, és kevergessük 3 percig.
  7. Adjuk hozzá a kakukkfű leveleit és a meleg tejet. Alacsony lángon főzzük. Tegyünk rá egy fedőt, de ne fedjük le teljesen. Addig várjunk, amíg a zöldségek teljesen beisszák magukba a tejet. Ehhez kb. 10 percet kell várni.
  8. Ne hagyjuk magára ezalatt az idő alatt, nehogy leégjen.  
  9. Ennél a fázisnál a húsimádók belerakhatnak virslikarikákat avagy apróra vágott bacon szeleteket. Ebben az esetben plusz 3 percig főzzétek.
  10.  Hús nélkül a vegetáriánusoknak is egy kiadós főétel lehet.
  11. Zárjuk le a gázt, sóval, borssal ízesítsük. Én peperoncinot adtam hozzá és kevés borsot. Parmezán sajtot reszeljünk rá. 
  12. A forró vizű lábosba rakjuk bele a tésztát, és főzzük al dente keménységűre. Erre azért van szükség, mert a nagyon puha tésztát a gyomrunk nehezen emészti meg, míg a kicsit keményebb állagú tészta könnyen emésztődik.
  13. Amikor készen van, szűrjük le a tésztát, adjunk hozzá egy kis olívaolajat, a zöldséges szószt, és kevergessük egy kicsit.
  14. Amennyiben kicsit szárazra sikerült a zöldséges szósz, adjunk hozzá 1-2 kanál levet, amiben a tészta kifőtt.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 630
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Jumalej

Mióta szakács: 2011.11.11.
7 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kelbimbós sütőtökös tészta, tészta kelbimbóval és sütőtökkel, kelbimbós tészta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

575
fusilli tészta 400 g
lila hagyma 1 kis db
olívaolaj 4 ek
fehérbor 1 dl
tej 4 dl
sütőtök 400 g
kelbimbó 80 g
kakukkfű 2 teáskanál
parmezán sajt 5 g
3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint