Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztában sült kolbász

Tésztában sült kolbász
Tésztában sült kolbász
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A „4 évszak ételei” című szakácskönyvből származik a recept. Kiadós és nagyon finom vendégváró falat. Már nagyon régóta sütöm rendszeresen. Nekem cserkészkolbásszal ízlik a legjobban. Az elkészítéséről további fázisképeket itt találtok.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, amibe egy csipetnyi cukrot is teszünk és felfuttatjuk.
  2. A lisztet először a puha vajjal elmorzsoljuk.
  3. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojásokat és a sót.
  4. Alaposan kidolgozzuk és letakarva 30-40 percig kelesztjük.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtjuk, és 2 cm-es csíkokra vágjuk.
  6. A tésztacsíkokba egy-egy darab kolbászt tekerünk, tojással megkenjük (megszórhatjuk szezámmaggal is) és sütőben megsütjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 023
elküldve: 7
receptkönyvben: 397
elkészítve: 7/14
Facebookon megjelent: -

szakács

azila

Mióta szakács: 2011.01.09.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: sós süti
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
alkalom: szilveszter
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött kifli, kolbászos tekercs, kelt tésztában sült kolbász, kolbászos kelt tészta,

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Bodbor
Bodbor Wed, 2014-12-31 11:32

Most csináltam meg, szilveszterre. Isteni finom lett. Köszönöm a receptet! :)

623
lángolt kolbász 40 dkg
finomliszt 45 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
vaj 15 dkg
tojás 3 db
0 ízlés szerint
cukor 0.5 teáskanál
tojás 1 db
szezámmag 1 ek