Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztában sült kolbászok

Tésztában sült kolbászok
Tésztában sült kolbászok
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Avagy "toad in the hole", ami nem más mint yorkshire puddingban sült kolbászok. Nagyon gyorsan megvan, és extra kiadós. Igazi tartalmas hétköznapi ebéd vagy vacsora.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A mártáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat nagyobb tálba ütjük és habverővel alaposan felverjük. Hozzáöntjük a tejet, és simára dolgozzuk. Beleszitáljuk a lisztet, hozzádobjuk a sót, és belekanalazzuk a mustárt, majd csomómentesre keverjük és félretesszük.
  2. Közben egy kisebb tepsibe öntsük bele az olajat (annyit, amennyi pont ellepi az alját), és tegyük 190 fokra előmelegített sütőbe 10-12 percre.
  3. Egy serpenyőben felhevítünk kevés olajat, majd rádobjuk a kolbászokat, és körbepirítjuk őket.
  4. Vegyük ki az olajos tepsit a sütőből, óvatosan tegyük bele a zsályaleveleket (fröcskölni és sercegni fog!), majd pár másodperc múlva tegyük bele a kolbászokat, és öntsük rá az előzőleg elkészített tésztát, és tegyük vissza a sütőbe 15-20 percre, amíg a tészta szépen feljön és megpirul. Közben, ha lehet, ne nyitogassuk a sütő ajtaját.

A mártáshoz

  1. Amíg a kolbász és a tészta sül, elkészíthetjük a mártás. Első körben tegyük a vajat abba a serpenyőbe, amiben a kolbászt pirítottuk, majd adjuk hozzá a felszeletelt hagymát, és 5-6 perc alatt pároljuk üvegesre.
  2. Adjuk hozzá a szeletekre vágott gombát is, és pirítsuk még 2-3 percig, hogy kicsit összeessen.
  3. Kanalazzuk rá a lisztet, majd keverjük el benne, és öntsük fel a sörrel, 2-3 perc után pedig adjuk hozzá az alaplevet is. Sózzuk, édesítsük kevés cukorral, és addig főzzük, amíg kellő sűrűségű nem lesz.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 524
elküldve: 0
receptkönyvben: 90
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kárai Dávid

Mióta szakács: 2013.03.04.
353 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

toad in the hole, yorkshire pudding

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

739
tojás 4 db
tej 400 ml
finomliszt 200 g
1 kávéskanál
mustár 1 teáskanál
sütnivaló kolbász 20 dkg
zsálya 5 db
napraforgó olaj 50 ml
vaj 3 ek
salottahagyma 4 közepes db
csiperkegomba 5 közepes db
finomliszt 2 púpozott ek
barna sör 1.5 dl
zöldség alaplé 4 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
nádcukor 1 teáskanál