Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztában sült szűzpecsenye Jenő cheftől

Tésztában sült szűzpecsenye Jenő cheftől
Tésztában sült szűzpecsenye Jenő cheftől
85 perc / előkészület: 45 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kitalált étel a sok közül, lehetőség szerint lehet fehérboros mustáros tejszínes gombamártással is tálalni, de lecsóval is finom.

Ha valaki nem szereti a burgonyát, akkor főtt rizst ajánlanák még hozzá.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha bor, akkor Furmint, Juhfark vagy Ezerjó.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a szűzpecsenyét. A húst sózzuk, borsózzuk.
  2. Egy serpenyőbe elősütjük, minden oldalát egy percig sütjük, és kihűtjük.
  3. A gombát a hagymával pépesre daráljuk, vagy botmixerrel aprítjuk össze, sózzuk, borsozzuk.
  4. Egy kevés meleg olajba öntve addig sütjük, míg a víz elpárolog belőle, ha megvan, kihűtjük.
  5. A burgonyát meghámozzuk, és hordó alakúra formázzuk, levágunk a két végéből egy kis darabot, hogy meg tudjon állni.  
  6. Készre főzzük, de nem teljesen puhára, mivel sütni is fogjuk.
  7. A leveles tésztát kinyújtjuk fél cm vékonyra.
  8. Egy tiszta konyharuhát leterítünk, és arra fektetjük először a szalonnát, mégpedig úgy, hogy egy sort, ami 5 db, egymás mellé rakunk szorosan, utána közvetlen alá is 5 db-ot.
  9. A szalonnára kenjük a gombapépet, és az alsó részére rárakjuk a húst, amit a konyharuha segítségével feltekerünk a szalonnával.
  10. A szalonnába göngyölt húst rárakjuk a leveles tésztára, és ezt is feltekerjük. Ha túl nagy a tészta, méretre vágjuk, a széleit aláhajtjuk, majd lekenjük felvert egész tojással, és egy tepsibe helyezzük.
  11. Betesszük az előmelegített sütőbe, 30 percig sütjük. A burgonyát is betehetjük a hússal egy időbe egy másik kiolajozott tepsibe, de a burgonyákat állítsuk a levágott talpára, és így süssük meg készre.
  12. Ha elkészültek az ételek, akkor tálalhatjuk a képen láthatóan. Én lecsóval tálaltam, mert a szűzpecsenye száraz hús, és valami mártás vagy szósz illik hozzá. 
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 097
elküldve: 4
receptkönyvben: 112
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenő Chef

Mióta szakács: 2012.04.20.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szűzpecsenye köntösben sütve, töltött szűzérme tésztában, gombás baconös szűzpecsenye töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marti48
Marti48 / marti48 Thu, 2013-10-24 12:56

Kedves Jenö,

nagyon remek ez a recepted (is), köszönet a megosztasert! Szüzpecsenye receptekböl sohasem eleg, leven önmagaban meglehetösen "unalmas" hus.

Üdvözlettel, Marti

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrága / ZsuzsikaDrága Sun, 2012-10-28 13:57

Még egy gyors gondolat, amikor felvágjuk a "csomagot" billentsük meg a tepsit hogy a húslé amit eddig bezártunk a tésztába kifollyon különben úgy jártok mint én hogy a tészta alja beszívta! :(

ZsuzsikaDrága
ZsuzsikaDrága / ZsuzsikaDrága Sun, 2012-10-28 13:43

nagyon finom lett a tésztán belül maradt a gőz, így nagyon puha lett a hús. Egyre vigyázni ha a bacon is sós nagyon csínján a többi alkotóelemhez a sóval!
Én 3. lépésnél tettem bele üveges -olajos- szárított paradicsomot- így a lecsó nem hiányzott köszi

1050
sertésszűz 70 dkg
napraforgó olaj 1 dl
leveles tészta 1 csomag
bacon 15 dkg
csiperkegomba 40 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 1 db
burgonya 15 db