Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztafánk paradicsomszósszal

Tésztafánk paradicsomszósszal
Tésztafánk paradicsomszósszal
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy különleges olasz étel, amelynek receptjét testvérem hozta haza egy nápolyi útja alkalmával. Akárhányszor készítem, mindig pillanatok alatt elfogy! Próbáljátok ki, érdemes!

hozzávalók / 3 adag

tésztafánkhoz

paradicsomszószhoz

tetejére

Sütőzsiradék

tésztafánkhoz

ajánlat

Nagyon ízletes csak reszelt sajttal, de ketchuppal megöntözve is finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

tésztafánkhoz

  1. Az 5 dkg száraztésztát bő, sós vízben megfőzzük.
  2. A kimért lisztet egy nagyobb tálba tesszük. Összekeverjük a sóval, a tojások sárgájával, a tejjel, az olajjal. (Én az olajat és a tejet először kimérem egy pohárkába, és úgy öntöm a liszthez, reszelt sajttal.) Ezután következik a hideg vízzel leöblített kifőtt tészta.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Először két-három kanálnyi habbal jól fellazítjuk a masszát, majd ezután óvatosan beleforgatjuk a többit.
  4. A habos masszából egy evőkanál segítségével kis halmokat szaggatunk bő, forró olajba. A fánkok mindkét oldalát ropogós, aranybarnára sütjük, és papírtörlőre szedjük.

paradicsomszószhoz

  1. Az olajon fehéredésig sütjük a lisztet. Hozzáadjuk a fűszerpaprikát és a sűrített paradicsomot. Elkeverjük. Ezután felengedjük vízzel. Sóval, cukorral, zellerrel ízesítjük, majd sűrűre főzzük.

tetejére

  1. A meleg fánkokat tányérra tesszük, meghintjük bőven reszelt sajttal, és mellé merjük a paradicsomszószt. Így kínáljuk!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 802
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
423 recept

receptjellemzők

költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

olasz tésztafánk, nápolyi tésztafánk, olasz tésztafánk paradicsommártással

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DeákAndrea
Lizinka / DeákAndrea Fri, 2016-01-08 21:53

Kedves Éva!
Remélem, nem fogsz csalódni a receptben. Hihetetlenül puha, ízletes, sós fánkot kínálsz majd a családodnak!
További szép napot! Andi

517
tészta 5 dkg
finomliszt 10 dkg
tojás 2 db
tej 5 ek
napraforgó olaj 1 ek
parmezán sajt 7 dkg
3 csipet
sűrített paradicsom 140 g
finomliszt 1 púpozott ek
napraforgó olaj 2 teáskanál
fűszerpaprika 1 kk
zeller 2 g
5 csipet
cukor 2 teáskanál
víz 5 dl
parmezán sajt 5 dkg