Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztakabátba burkolt körte

Tésztakabátba burkolt körte
Tésztakabátba burkolt körte
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az a bizonyos nagypapi féle körte... látogatásom alkalmával meglepett az én drága nagypapim egy láda körtével, és bizony még mindig van belőle néhány szem, hát gondoltam használjuk ki. Ezúttal, az őszi hangulatnak engedve, kabátba bugyolálva, nehogy megfázzon a szegény.

hozzávalók / 6 adag

A körtéhez

  • 6 db körte
  • 12 dkg dió (durvára tört, a tálaláshoz)

A tésztához

ajánlat

Madárbegy salátaágyon tálalva és fogyasztva is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb tálba szitáljuk a kimért mennyiségű lisztet. Hozzáadjuk a hideg vajat, melyet a kezünk közt a liszttel összemorzsoljuk. Ehhez keverjük a porcukrot, csipetnyi sót, és végül hozzáütjük a tojást. Az egész masszából egy jó kemény tésztát gyúrunk. Elég sokáig eltarthat, mivel az elején azt az érzést kelti, hogy szét fog esni.
  2. Frissentartó fóliába tesszük, gombócot formálunk belőle, és a hűtőszekrénybe tesszük legalább 1 órára. Véleményem szerint 1 éjszaka lenne a legideálisabb, így ha időnk és kedvünk engedi, válasszuk ezt a verziót. 
  3. Lisztezett deszkán kb. 3-5 mm vastagságra nyújtjuk. Igyekezzünk inkább hosszúra és vékonyra, mintsem kör alakúra nyújtani, így könnyebb dolgunk lesz.
  4. Egy kés vagy derelyevágó segítségével 1,5 ujjnyi vastagságú csíkot vágunk belőle. Ha rövid lenne egy csík, toldjunk össze két darabot.
  5. A körtét hámozzuk meg, de NE távolítsuk el a csumáját, így szebben mutat és enni is könnyebb.
  6. A meghámozott körtét betekerjük a tésztacsíkba. Ügyeljünk rá, hogy a tésztaszintek kissé fedjék egymást.
  7. Üssünk fel egy tojást, és kenjük meg a tésztát.
  8. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és aranybarnára sütjük.
  9. Durvára tört dióágyon szolgáljuk fel. Forrón a legfinomabb.

 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 429
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Na ezt süsd ki!

Mióta szakács: 2012.02.05.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kabátba burkolt körte, körte kabátban, tésztába tekert körte

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ulpianus
ulpianus Sun, 2015-05-31 15:38

Nagyon fincsi lett. Koszonom!
En fektetve sutottem meg, es kiszedtem a maghazat, helyere mazsolat toltottem. Illetve fahejat tettem a tesztaba. Fektetve az aljan puha maradt a teszta, igy befektettem mikor kesz lett, egy serpenyobe, es megpiritottam az aljat kicsit, tokeletes lett. :)

646
körte 6 db
dió 12 dkg
vaj 150 g
porcukor 60 g
finomliszt 300 g
tojás 1 db
1 csipet