Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztakrokodil

Tésztakrokodil
Tésztakrokodil
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régóta készítem a krokodilokat néha több, néha kevesebb sikerrel. Nem mindig sikerült egyformán! Először úgy belejöttem, hogy a szomszédoknak is krokodilt osztogattam, az egyik gyerekem a munkahelyére vitt, a másik az iskolába, a harmadik meg a receptjét kapta el ! A negyedik csak azért úszta meg a krokodil "osztást", mert nem élünk egy városban. A lényeg, hogy óriási sikere volt ! Most gondoltam csak arra, hogy megosszam a receptet veletek, hátha még van, aki nem ismeri.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Elkészíthetitek az édes változatát is. Dió, mák, alma, túró stb.... A sós változatot gombás, zöldséges raguval, darálthúsos töltelékkel is készítettem már. Képes segítséget a www.kuharka.hu oldalon találtok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és duplájára kelesztjük. Egy tyúktojásnyit félreteszünk.
  2. A töltelékhez a hozzávalókat egy tálban összedolgozzuk.
  3. A megkelt tésztát 3 részre osztjuk, téglalap alakúra nyújtjuk (nekem 3 kroki lett belőle). A téglalap hosszában, mindkét oldalon, 1/3-1/3 részt derelyevágóval bevágunk, 2,5 cm-enként  srégen úgy, hogy középen 1/3 rész tészta végig egyben maradjon. Ezen a középső 1/3 részen mindhárom téglalapon elosztjuk a tölteléket. Először a nagyobbik részt hajtjuk egymásra, hogy hegyben végződjön (ez a feje). Sorban, felváltva jobbról-balról ráhajtogatjuk a tésztacsíkokat. A farok résznél már egyre vékonyítva tekerjük a tésztát. Elővesszük a félretett darabot, és egy fél cm átmérőjű tésztakígyót sodrunk egy kis részéből. A fej legfelső részén kialakítjuk az állatok szemöldökét (ez egy orr felé néző hármas). 3x2 db szilvamag formájú tésztadarab lesz a szemük. Egy-egy kis darab sodrott tésztát az orra hegyére teszünk orrlyuknak. 9 db 3 cm-es egyenlő szárú háromszöget nyújtunk, ezek lesznek a lábai. Egyik oldalukon, az egyik csúcs felé nézve, két bevágást ejtünk.
  4. A krokodil testét ráhelyezzük kikent sütőlapra félkörívben.
  5. A fejrésznél mindkét oldalra teszünk egy-egy lábacskát, egy darabot pedig az állat farka hegyétől 4-5 cm-re, a belső oldalához. A kis darabokat tojással ragasztjuk a törzshöz. Ollóval becsipkedjük a fejrészt mindkét oldalon, és a hátán is becsipkedjük a tésztát.
  6. Tojással lekenjük, és mehet a sütőbe, ahol szép pirosra sütjük.

 

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 875
elküldve: 5
receptkönyvben: 195
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: orosz
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: meleg előétel
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

kelt tésztájú krokodil, krokodil kelt tésztából

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

P. Szilvia
Sziporka / P. Szilvia Thu, 2017-01-05 18:32

Kedves Anci!
Köszönöm azt a jó receptet! Már 3 éve ez a fix szilveszteri menü, a lányaim kérésére. Megunhatatlan. Én füstölt-főtt tarját teszek bele apróra vágva, és majonézes lencsesalátával kínálom. Ritkán éli meg a másnapot.
Üdv. Szilvi

szvanett
szvanett Thu, 2012-12-27 15:15

Egyik Príma konyhába van ez a recept,lehet nem pont ugyanígy, de tényleg nagyon finom, mi franciasalival szoktuk enni. A tésztája nagyon finom és nemhogy másnap de még 2-3 nap mulva is puha, márha marad! Én nem darálom a parizert kockára vágom csak.

Jó hogy felraktad a receptet sokan szokták kérni tőlem, legalább nem kell keresgetnem az újságot!
Szilveszterre elmaradhatatlan!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2012-12-27 17:47

Kedves szvanett !
Köszönöm a hozzászólást, valóban finom, nálunk is kedvelik.
Igazad van, SZilveszterre is tökéletes.
További jó ünneplést és Boldog Újévet kívánok ! Üdv: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Sun, 2012-02-19 13:36

Kedves bevuk !
Másnapra is finom, puha marad, bár nálunk nem sok szokta megérni a másnapot.
Be lehet tenni másnap egy pillanatra a mikróba felfrissíteni, de csak annyit amennyi akkor el is fogy !
Üdvözöllek: Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Mon, 2011-11-28 13:05

Kedves diorissimo88 !
Örülök, hogy tetszik, jó munkát kívánok hozzá !
Nem csak a gyerekeknél sikeres !
Szeretettel üdvözöllek: Olaszné Anci

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-10-18 16:00

Kedves Éva-Anyóca !
Próbáld ki, a gyerekek körében akkora sikere van és legalább esznek !
Már amelyik étvágytalanabb. Az édes változat is kitűnő. Puszi: Anci

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-10-18 08:49

Kedves Anci!
Klassz, micsoda találékonyság:-)))
Annyira jó ötlet, hogy kipróbálásra elmentve, szombaton elkészítem.
Ügyes vagy:-)))
Szép hetet kívánok!
Éva-Anyóca

1122
finomliszt 50 dkg
tejföl 10 dkg
tej 2.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
1 kk
friss élesztő 2.5 dkg
vaj 1 ek
párizsi 20 dkg
sajt 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
főtt tojás 1 db
tojás 1 db
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint