Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztás csirke provence-i módra

Tésztás csirke provence-i módra
Tésztás csirke provence-i módra
70 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyetemista korom találmánya, albérleti viszonylatok között is könnyű volt kivitelezni maradékokból és csirkecombból. A tészta magába szív valamennyit a hús szaftjából, és megpirul az edény falánál. Nekem nagy kedvencem ez az étel.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Ajánlott könnyű fehérborral hideg estéken.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós vízben a szokásos módon kifőzzük, de csak éppen roppanósra.
  2. A csirkecombokat megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval és provence-i fűszerkeverékkel.
  3. A kifőzött tésztát összekeverjük a tejföllel és a sajttal, gazdagon fűszerezzük a provence-i fűszerkeverékkel és egy kis sóval.
  4. Egy edényt (én jénait) kikenünk egy kis olajjal, elegyengetjük benne a tésztát, a tetejére tesszük a combokat, és letakarva sütni kezdjük.
  5. Amikor a comb már puha, fedő, fólia nélkül sütjük tovább, míg meg nem pirulnak a combok és a tészta is.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 7 011
elküldve: 5
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

aantee

Mióta szakács: 2012.05.13.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék rizsből és tésztából, maradék tejtermékből
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tésztás csirke, provence-i ízesítésű tésztás csirke, csirkecomb tésztával sütve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2013-03-25 15:00

Kedves aantee!

Még nem, csak elmentve..... :), - most, ahogy közeleg a Húsvét, elsősorban azok a jellegzetes menük kerülnek terítékre, és ha egyáltalán ide érne a tavasz, akkor arra meg annyi finomság kerül fel, a naptárba szoktam felírni, melyik nap mit készítek, és ez pontosan április 12-ére van bejegyezve. Akkor beszámolok, mit szólt a család, szerintem gond nem lehet, csirkések vagyunk.. :D
Éva-Anyóca

1109
csirke felsőcomb 4 db
provence-i fűszerkeverék 0 ízlés szerint
fusilli tészta 20 dkg
tejföl 2 dl
tömlős krémsajt 5 dkg
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint