Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztasaláta Anadrog konyhájából

Tésztasaláta Anadrog konyhájából
Tésztasaláta Anadrog konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a húsos verzió, de elkészítettem már vega verzióban - sonka, és majonéz nélkül, durum tésztából - a barátainknak, akik lakto-vegetáriánusok. 

hozzávalók / 7 adag

Saláta alapanyagok

Öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összeállítjuk az öntetet egy nagyobb tálban: tejfölt, fokhagymát (én fokhagymanyomóval szoktam), majonézt, mustárt, a cukorral, sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük. Fontos, hogy kóstoljuk meg :). Szerintem lehet egy picit sósabb/fűszeresebb, mert a tészta és a zöldségek elveszik az öntet sósságát. 
  2. Berakjuk a hűtőbe, hogy amíg összevágjuk a zöldségeket, az ízek összeérjenek.
  3. A tésztát megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
  4. Időközben összevágjuk az összes zöldséget, a sonkát, és a sajtot, mindet gyufaszál vastagságúra.
  5. Ha a tészta már kihűlt, az összevágott alapanyagot és a tésztát belekeverjük az öntetbe.
  6. Fogyaszthatjuk önálló ételként is, de pl. grillezésnél köretként ettük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 5 254
elküldve: 2
receptkönyvben: 87
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Anadrog

Mióta szakács: 2013.10.18.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos tésztasaláta, almás-sajtos tésztasaláta, tésztasaláta sajttal és sonkával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

464
fusilli tészta 30 dkg
kígyóuborka 1 közepes db
sonka 25 dkg
trappista sajt 15 dkg
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
lila hagyma 1.5 közepes db
paradicsom 2 közepes db
alma 1 nagy db
tejföl 350 g
majonéz 3 ek
mustár 1 ek
fokhagyma 3 gerezd
cukor 2 csapott ek
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint