Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztasaláta prosciutto crudo-val

Tésztasaláta prosciutto crudo-val
Tésztasaláta prosciutto crudo-val
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olaszországban a prosciutto crudo sonka rengeteg változatával találkozhatunk, mind közül a leghíresebb a pármai , de találunk San Daniele-ből, Toszkánából és még Norcia-ból származókat is.

Mindezek a régiós termékek hozzájárulnak ahhoz, hogy Olaszország legyen a hazája ezeknek az érlelt sonkáknak, amelyet valójában már ősidők óta állítanak elő a csizma alakú félszigeten.

Minden valószínűség szerint, az etruszkok fedezték fel több, mint kétezer évvel ezelőtt, hogy a sózás és a szárítás segítségével nem csak tartósítani tudják a sonkát, hanem sokkal finomabb is lesz. Ebben az időben ezeket a sonkákat még exportálták Itáliából és leggyakrabban a görög polgárok tányérjára került.

www.barilla.hu

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A majonézt, a mustárt, az olajat és a borsot egy tálban villával összekeverjük.
  2. A prosciutto sonkát és a vegyes savanyúságot apró darabokra vágjuk.
  3. Hámozzuk meg a citromot, távolítsuk el a fehér részeket is, majd a húsát vágjuk kisebb darabokra.
  4. A tésztát enyhén sós vízben főzzük meg a dobozon található utasítások szerint, majd a főzési idő letelte után, folyó hideg víz alatt öblítsük és hűtsük le.
  5. A tésztát keverjük össze az előzőleg kikevert szósszal, a sonkával, a citrommal és a savanyúsággal.
  6. Kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.


 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 3 238
elküldve: 2
receptkönyvben: 62
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Barilla

Mióta szakács: 2013.06.18.
50 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: főétel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sóstészta
Sóstészta Thu, 2014-02-06 15:57

Sok itthon a vegyes savanyúság, ezért erre az összetevőre kerestem rá a "hűtőszekrényben". A recept egyből megtetszett, de kicsit féltem tőle, mert nem tudtam elképzelni, hogy tényleg harmonizálhatnak egymással ezek az ízek... :) Szerencsére alaptalan volt a félelmem, nagyon finom lett és egyből elfogyott! Köszönöm szépen!

579
farfalle 340 g
prosciutto 220 g
mustár 1 ek
majonéz 3 ek
vegyes savanyúság 22 dkg
citrom 0.5 db
olívaolaj 3.5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint