Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tésztával rakott kelkáposzta

Tésztával rakott kelkáposzta
Tésztával rakott kelkáposzta
70 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kiindulás - a kelkáposzta elkészítése - szinte ugyanaz, mint amit Ze(n)derta is leír a tejszínes kelkáposzta  receptnél, hiába, ami jó, az jó. Fontos, hogy vajat használjunk, bőkezűen fokhagymázzuk és borsozzuk. Én a kelkáposzta elkészítését előbb a tévében láttam, majd a barátnőm átértékelte, erre én tovább variáltam és ez az ici-pici mind megette.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelkáposztát jó ujjnyi csíkokra felvágjuk és a felolvasztott vajon, kevés víz hozzáadásával, fedő alatt párolni kezdjük. Fűszerezzük a finomra vágott petrezselyemmel, az apróra tört fokhagymával, sóval, borssal. Ha szükséges, időnként pótoljuk a vizet, mert ha lekap, keserű lesz!
  2. Közben enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát. Használhatunk bármilyen apró tésztát (pennét, fusillit, pipettét), de akár hosszúkásat is (spagettit, makarónit).
  3. A kelkáposztát addig pároljuk, míg majdnem teljesen puha lesz, egy kicsit azért maradjon roppanós. Ekkor beletördeljük a márványsajtot (vagy bármilyen kéksajtot), felöntjük a tejszínnel, és már csak összerottyantjuk.
  4. A kelkáposztát összekeverjük a tésztával, tepsibe (tűzálló tálba) öntjük, bőven megszórjuk reszelt sajtttal, és addig sütjük, míg a sajt szépen rápirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 087
elküldve: 2
receptkönyvben: 154
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

koszider

Mióta szakács: 2010.10.23.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejszínes kelkáposzta tésztával, fokhagymás-vajas rakott kel, márványsajtos tésztával rakott kel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2013-10-26 20:27

Koszider!

Most ugye tudod, hogy megmentettél? :)

Megtaláltam ezt a recit,szerencsémre :) , - mert nem akartam a kelkáposztához a szokásos rizst,/sok volt az elmúlt napokban a rizses étel/, -....de burgonyával,vagy tésztával: lehet?

Lehet bizony, és mennyire finom volt és még lesz, köszönöm szépen. :)

Éva-Anyóca

Koszider
koszider / Koszider Sun, 2013-10-27 00:39

Kedves Éva-Anyóca!
Szívből örülök, hogy sikeres volt a mentőakció!
Ha nem teszel bele tésztát, akkor meg csoda finom köret lesz belőle!
Üdvözöl: Koszider

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2013-10-27 19:39

Kedves Koszider!

Köszönöm szépen, igen sikeres volt a mentőakció, és a tésztával laktatóbb......, a család amúgy is tésztás és burgonyás nagyon.. :)
Igen, igazad van, most átgondolva, de akkor nem volt eszembe, hogy lehetne ez tészta nélkül is köret. :) :)
Szép vasárnap estét, és szép következő hetet kívánok, szeretetteljes emlékezéssel.
Éva-Anyóca

hosvari orsolya
hosvari orsolya Fri, 2012-01-20 15:08

elkèszitettem nagyon egyszeru es finom gyors ètel!ès mèg a fèrjem is megette pedig utàlja a kelkàposztàt!:D koszonom a receptet.

Koszider
koszider / Koszider Fri, 2012-01-20 15:36

Kedves Orsolya!
A legnagyobb dicséret, ha olyasmi is elfogy, ami nem a kedvencünk. Nagyon örülök a sikerednek!
Üdvözöl: Koszider

627
kelkáposzta 1 kg
vaj 5 dkg
fokhagyma 4 gerezd
főzőtejszín 2 dl
tészta 30 dkg
kéksajt 5 dkg
sajt 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint