Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tex-Mex kukorica-krémleves

Tex-Mex kukorica-krémleves
Tex-Mex kukorica-krémleves
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a krémes és tartalmas Tex-Mex kukoricakrémleves igazi bűnös élvezet: van benne jó adag sajt, krémes tejszín és egy kevés római kömény is. A szuper ízélményt ezek mellett a pirítva beletett kukorica adja, amiből egy keveset a feltétként készített színes salsához is használtunk. Tortillachipsszel tunkolni hangsúlyozottan ajánlott, aki pedig bírja, a tetejére löttyinthet egy adagot kedvenc chiliszószából.

hozzávalók / 6 adag

krémleves

színes salsa

Szólj hozzá!

elkészítés

kukorica sütése

  1. Ha konzervkukoricát használunk, leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük, ha frisset, akkor készre főzzük, és levágjuk a szemeket a csőről.
  2. A kukoricaszemeket sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, meglocsoljuk 2 ek. olívaolajjal, megszórjuk cayenne paprikával és sózzuk. Alaposan összeforgatjuk az egészet, hogy a szemeket egyenletesen vonja be az ízesítés, majd 200 fokra előmelegített, grillfokozatra kapcsolt sütőbe tesszük 15-20 percre, amíg szépen megpirulnak.

színes salsa

  1. A lila hagymát, a jalapenót és a koktélparadicsomokat felaprítjuk. Apróra vágjuk a petrezselymet is.
  2. Az aprított zöldségeket egy tálba tesszük, hozzáadunk egy marékkal a pirított kukoricából is. Sózzuk-borsozzuk, meglocsoljuk egy lime levével, és az egészet alaposan összeforgatjuk.

leves

  1. A háromféle hagymát és a jalapenót felaprítjuk, majd a másik 2 evőkanál olajon megdinszteljük. Megszórjuk ízlés szerint köménnyel és frissen őrölt borssal, majd hozzáadunk két evőkanál aprított paradicsomot (nekem éppen volt bontva a hűtőben konzerv, de két friss koktélparadicsom is megteszi).
  2. A zöldségeket picit odapirítjuk, majd amint elkészült, hozzáadjuk a pirított kukoricát - egy maroknyi kivételével, amit a salsába tettünk. Az egészet megöntözzük fél liter alaplével, és 10 percet főzzük lefedve.
  3. Ízlés- és tűréshatár szerint öntünk hozzá chiliszószt, illetve utánasózunk, ha szükséges (ugye a kukoricát sóztuk, a levest még nem). Hozzáöntjük a tejszínt, és alaposan elkeverjük.
  4. Ezután fogjuk az egészet, és kézi botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük, amennyire csak tudjuk. A krémesre mixelt levest visszatesszük a tűzre, és hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot.
  5. Időnként megkeverve így főzzük még 5 percet, amíg a sajt szépen elolvad benne. A színes salsával, frissen aprított korianderrel vagy petrezselyemmel, valamint tortillachipsszel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 060
elküldve: 3
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
103 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

corn soup , kukoricaleves , mexikói kukoricakrémleves , sajtos kukoricakrémleves , tejszínes kukoricakrémleves , krémes kukoricakrémleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

365
csemegekukorica 60 dkg
cayenne bors 1 tk
0 ízlés szerint
olívaolaj 4 ek
vöröshagyma 1 db
lila hagyma 0.5 db
fokhagyma 4 gerezd
jalapeño 1 db
konzerv paradicsom 5 dkg
római kömény 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
alaplé 5 dl
chiliszósz 1 teáskanál
habtejszín 2 dl
cheddar sajt 7 dkg
cheddar sajt 7 dkg
csemegekukorica 75 g
lila hagyma 0.5 db
koktélparadicsom 8 db
jalapeño 2 ek
petrezselyem 1 csokor
limelé 1 lime-ból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint