Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tex-Mex pörkölt

Tex-Mex pörkölt
Tex-Mex pörkölt
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 SzeptEmberFeszt,  Pörköltfőző  fesztivál 1.helyezettje!

Az ember lánya már csak olyan, hogy szeretné olykor kipróbálni, megmérettetni magát! Nos a tervem az volt, ha már pörkölt, akkor az semmiképpen ne hagyományos legyen. A környezetem hatására a tex-mex pörkölttel neveztem be. Bár, ebben konzervet kellett használnom, de abból legalább a legjobb minőséget, amit csak vásárolni lehet a boltokban.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Lehet bográcsban, de akár a tűzhelyen lábasban is készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A felforrósított zsírban a felaprított vöröshagymát megfuttatjuk, majd rádobjuk a fokhagymát, és együtt pirítjuk tovább. Rászórjuk a pirospaprikát, átkeverjük az egészet, majd egy kevés vízzel felöntjük, hogy ne égjen meg a paprikánk (ha megég, megkeseredik!).
  2. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, apróra felkockázott marhalábszárat, megsózzuk, megborsozzuk, és alaposan elkeverjük. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen hogy ellepje (ha bográcsban főzzük, akkor folyamatosan kevergetjük, és folyamatosan pótoljuk az elpárolgott vizet (hiszen hosszasan főzzük, kb: 1,5-2 órát). Félidőnél beledobjuk a paradicsomot és a paprikát (mielőtt a paprika összepöndörödne, vegyük ki az ételből, hiszen csak az íze miatt volt rá szükségünk).
  3. Mikor a pörköltünk puhára főtt, nincs más dolgunk, mint a konzerveket felbontani, leönteni róluk a levet (ez fontos!) és egy teáskanál chili-fűszerkeverékkel összekeverni, majd az egészet felforralni.
  4. Ne főzzük tovább, hiszen ezzel már el is készült a mi "tex-mex" pörköltünk.
  5. Apríthatunk még friss csípős chilipaprikát egy edénykébe, hogy kedvezzünk azoknak is, akik csípősebben szeretik.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 4 574
elküldve: 0
receptkönyvben: 64
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csupasüti

Mióta szakács: 2013.03.15.
59 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

mexikói stílusú marhalábszár pörkölt, tex-mex magyarosan

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ga zsi
ga zsi Wed, 2014-09-17 12:33

Biztos nagyon finom. Az én kreálmányom ennek a "kisöccse" Pörkölt helyett én kis kockára vágott füstölt tarját szoktam hozzátenni, és tésztával kínálom. Gyorsan megvan, finom, igaz nem a legolcsóbb.

agigilanyi
Csupasüti / agigilanyi Thu, 2014-09-18 19:34

Szia Ga zsi
Azt gondolom , hogy az etel ami gondal, szeretettel, es hozzaertessel van elkeszitve az a legfinomabb. Soha ne becsuld alabb a sajatodat , latod en is megfoztem az iden a zsurit :) Sok siker, Agi

ga zsi
ga zsi Fri, 2014-09-19 09:47

Egyáltalán nem becsülöm le, hiszen mi nagyon szeretjük. Az egy gyors, laktató, de nem olcsó étel. A 18 éves "kis"fiam egy adagot simán bevág egyszerre. A tiéd viszont a marhapörivel azért űbereli - gondolom - ezért írtam, hogy a tiéd kisöccse az enyém.

631
marhalábszár 1 kg
sertészsír 5 ek
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 4 gerezd
fűszerpaprika 1 teáskanál
paradicsom 1 nagy db
zöldpaprika 1 közepes db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
sűrített paradicsom 70 g
vörösbab 400 g
csemegekukorica 340 g