Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Texasi édes rozsos kenyér

Texasi édes rozsos kenyér
Texasi édes rozsos kenyér
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a jó ízeket és ez a kenyér igazán nyerő választás, főleg a csípős ételekhez. Az amerikai déli konyha kukoricás változatban használja leggyakrabban, de ez is nagyon finom. Mi először konkrétan mustáros-sajtos virslihez ettük, és isteni volt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A finomlisztet, rozslisztet, sütőport és a sót összekeverjük.
  3. Az olvasztott vajat a cukorral összedolgozzuk, majd a tejet, kefírt és a tojásokat is elkeverjük.
  4. A lisztes szárazanyagokhoz hozzáadjuk a cukros, majd a tejes keveréket. Elég nyúlós masszát fog adni, lisztet kell keverni hozzá, amennyit felvesz (ez lehet akár 30 dkg is).
  5. A tepsibe helyezett sütőpapírra olívaolajat csurgatunk, ráhelyezzük a masszát, majd a tetejét szintén megkenjük olajjal.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, menet közben ha száraznak ítéljük a tetejét, a pirulás előtti fázisban még egy kis olajat kenhetünk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 185
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Patsy

Mióta szakács: 2011.12.03.
4 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

rozsos kenyér, rozskenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1303
vaj 150 g
cukor 20 dkg
tojás 3 db
tej 3.5 dl
kefir 0.5 dl
finomliszt 55 dkg
rozsliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
1 tk
olívaolaj 3 ek