Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Texasi tépett-húsos bbq szendvics

Texasi tépett-húsos bbq szendvics
Texasi tépett-húsos bbq szendvics
230 perc / előkészület: 30 perc sütés: 200 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A TV-ben olykor megnézem az Eat street című műsort, ahol mindig találok valami fogunkra való ételt. Ez is egy ilyen volt. Most sütőben sütöttem, de ha jó idő lesz, kipróbálom, kint a grillen hogyan lehet ezt elkészíteni.

hozzávalók / 8 adag

Száraz pác

Nedves pác

A hús

Egyéb

Szólj hozzá!

elkészítés

Száraz pác

  1. A szaráraz páchoz valókat mozsárban vagy elektromos darálóban összetörjük, és alaposan az egyben lévő lapockába masszírozzuk.
  2. Az így megízesített húst lezárt dobozban hűtőben érleljük. Egy éjszakát minimum benne kell lennie, de én 3 napig bírtam, aztán nekiálltam sütni.

Nedvespác

  1. A nedves pácban felhasználjuk a narancs és citrom reszelt héját és levét is. Minden hozzávalót összeforralunk kis lángon, míg besűrűsödik. Ezzel fogjuk majd kenni a húst.

A hús

  1. A száraz pácból kivett húst szárazra felitatjuk, de nem szedjük le róla a száraz pácot.
  2. A sütőt előmelegítjük 120-125 fokra, és a pácolt húst egy teflonos, vastag falú lábasban betesszük így sülni 2 órára, nem lefedve azt. Félidőben megfordítjuk.
  3. Ha eltelt a két óra sütés, a nedves páccal locsoljuk meg a húst, és most lefedve süssük 3/4-1 órát 150 fokon.
  4. Az idő letelte után újra vegyük le a fedőt, és a húst megkenve a nedves páccal süssük még 10-15 percet mindkét oldalát.
  5. Ez a hús ekkor már szétomlik. Villával, kézzel szedjük szét vékony csíkokra.

Szendvics

  1. A hamburger zsemlét vágjuk ketté, vékonyan kenjük meg vajjal, és egy száraz serpenyőben pirítsuk meg a belsejét.
  2. Halmozzunk rá, amit otthon találunk. Majonéz, saláta, uborka, paradicsom, paprika, lila hagyma, cheddar sajt, stb. Mindenki ízlése szerint rakja össze, hiszen a fő meghatározó íz itt a hús lesz, melynek fenséges ízét csak kiemelik a többi kellékek.
  • sütési hőfok: 125°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 921
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

hamburger fűszeres hússal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

823
melaszos nádcukor 1 púpozott ek
1 ek
gyömbérpor 1 kávéskanál
koriandermag 1 teáskanál
füstölt pirospaprika 1 teáskanál
mustármag 1 kk
szegfűszeg 5 db
szegfűbors 1 kávéskanál
kardamom 5 db
római kömény 1 kávéskanál
bors 1 teáskanál
babérlevél 3 db
fokhagymapor 1 kk
vöröshagyma 1 dkg
narancslé 1 narancsból nyert
narancshéj 1 narancsból nyert
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
almaecet 1 dl
fekete bors 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
ketchup 3 ek
tabasco szósz 10 csepp
cayenne bors 0.5 kávéskanál
melaszos nádcukor 1 dkg
sertéslapocka 1.6 kg
hamburger zsemle 8 db
salátalevél 8 db
majonéz 8 ek
kígyóuborka 16 dkg
paradicsom 4 közepes db
kápia paprika 2 közepes db
cheddar sajt 16 dkg
lila hagyma 1 közepes db