Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai curry padlizsánnal és édesburgonyával

Thai curry padlizsánnal és édesburgonyával
Thai curry padlizsánnal és édesburgonyával
60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom a thai konyhát, de mivel otthon nincs olyan kultusza, mint mondjuk az olasz konyhának, plusz a hozzávalók is nehezebben szerezhetőek be, csak a KisParázsba jártam vigasztalódni. Most, hogy könnyebben jutok hozzá az ázsiai fűszerekhez, elkezdtünk barátkozni is. Ez itten az ajándékba kapott thai szakácskönyvem egyik első kipróbált receptje. A kép ritka gusztustalanra sikeredett, ennek egyik oka, hogy másnaposan fotóztam (az étel volt másnapos, nem én) másrészt, amúgy sem egy túl dekoratív darab a szentem (a könyvben mellékelt kép TUTI hogy nem ezt az ételt ábrázolja).

Mindegy, szeretettel ajánlom minden thai kaja függőnek, cserkészbecsszó, hogy érdemes levadászni hozzá az alapanyagokat, és ha nektek sem lesz túl szép, akkor Regős Bendegúz szavait ajánlom figyelmetekbe: "Hunyjuk be a szemünk, oszt úgy falatozzunk"

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ragacsos vagy jázmin rizs

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat kisebb kockára vágjuk. 
  2. Egy mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, hozzáadjuk a padlizsánt, és kevergetve kicsit megpirítjuk. Kivesszük a serpenyőből, és félretesszük.
  3. A salottát vékonyra vágjuk, és aranybarnára pirítjuk a visszamarad olajon (ha kell még hozzáadni, pótoljuk). Hozzáadjuk az édesköménymagot, a fokhagymát, a gyömbért, és kis lángon kb. 5 percig főzzük.
  4. Hozzáöntjük az alaplevet, és a külső héjától megszabadított, apróra vágott ázsiai citromfüvet ( ha jót akarunk magunknak, a citromfüvet aprítóba tesszük, így biztosan nem maradnak fás részek a kész curryben) és a finomra vágott korianderszárakat. A leveleket nem, azt tálalás előtt adjuk az ételhez! Hozzáadjuk továbbá a kaffir lime leveleket, és az egész chiliket is. 5 percig főzzük.
  5. Hozzáadjuk a currypasztát, és a megpucolt, kockára vágott édesburgonyát.
  6. Kb 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a megpucolt, felszeletelt gombát, és visszatesszük a padlizsánokat.
  7. Hozzáöntjük a kókusztejet, és még 5 percig főzzük, vagy addig, ameddig a zöldségek meg nem puhulnak. 
  8. Ráfacsarjuk a limelevet, hozzáadjuk az apróra vágott koriandert, és igazítunk a sósságán, ha szükséges. 
  9. Tálaláskor megszórhatjuk thai bazsalikom levelekkel. 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 777
elküldve: 1
receptkönyvben: 60
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
536 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: egytálételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

thai zöldcurry padlizsánnal és édesburgonyával, édesburgonyás-padlizsános thai curry

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

469
padlizsán 400 g
földimogyoró olaj 4 ek
salottahagyma 4 közepes db
édesköménymag 1 teáskanál
fokhagyma 5 gerezd
gyömbér 1.5 teáskanál
zöldség alaplé 475 ml
fenyérfű 2 szál
koriander 1 csokor
lime levél 3 db
chili 2 db
curry paszta 4 ek
édesburgonya 70 dkg
kókusztej 4 dl
pálmacukor 2 csipet
csiperkegomba 25 dkg
limelé 1 lime-ból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint