Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai curry-s zöldségleves csirkehússal

Thai curry-s zöldségleves csirkehússal
Thai curry-s zöldségleves csirkehússal
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor rendeltem a Wasabi-ból az ugyanilyen nevű levest, de mindig nagyon ízlett, és itthon is meg akartam csinálni. Volt is itthon húsleves, mert ugye mindig rengeteg leve marad nálunk, tehát nagyon nagy veszíteni valóm nem volt. :) Ez a recept, azaz a lusta változat költségesebb, mintha magam vágnám össze a gombát, meg a zöldségeket, de az idő pénz.
Ez egyébként a híres BMV leves ázsiai változata, tehát bármilyen zöldség mehet még bele, amit szeretünk, vagy van otthon, például brokkoli vagy az eredeti levesben szereplő kaliforniai paprika is. Konkrétan a leves elronthatatlan, mert semmi sem baj vele kapcsolatban: a zöldség vagy a hagyma ropoghat, a hús szétfőhet, az ízesítés mindig különbözően sikerül nekem is.
Annak ellenére, hogy tejfölös, bírja a fagyasztást, de akkor arra figyeljünk, hogy az üvegtészta viszont nem. Nem kell izgulni a curry miatt, mert én sem vagyok oda érte, ebben a levesben viszont a jobbik oldalát mutatja.

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A fűszerezéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyobb darabokra felvágjuk a hagymát, olívaolajon megfonnyasztjuk. Közben falatnyira felkockázzuk a csirkemellet, a hagymához adjuk, és enyhén megpirítjuk.
  2. Felengedés nélkül hozzáadjuk a wok zöldséget, együtt átpirítjuk. Ekkor mehet bele a gomba is - ha szárítottat vettünk, előtte természetesen áztassuk be a dobozán leírt módon!
  3. Mikor a zöldség kiolvadt, felöntjük a húslevessel (vagy a vízzel, és beledobunk 2 leveskockát).
  4. Megfűszerezzük, beletesszük a szójaszószt, és együtt 5-10 percig főzzük.
  5. Behabarjuk a tejföllel. (A tejfölt tálba öntjük, a levesből apránként kb. egy merőkanálnyit rákanalazunk, pöttymentesre kikeverjük, majd visszaöntjük levesbe.)
  6. Együtt 5 percig főzzük.
  7. Mikor elzártuk alatta a gázt, beletehetjük az üvegtésztát, és hagyjuk, hogy megszívja magát. (Ezt főzni már nem kell, megpuhul simán a levesben is.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 956
elküldve: 4
receptkönyvben: 140
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

cupák

Mióta szakács: 2011.07.07.
7 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

curry-s csirkeleves, csirkés zöldségleves üvegtésztával

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hagidora
hagidora Thu, 2017-04-06 13:56

Szia! Pont a wok zöldségkeverek miatt kerestem ilyen receptet, mert lepirítani sehogy sem sikerül, gondoltam, legyen leves. De látom, itt is le kell sütni. Hogyan nem lesz szottyos? Köszi.

cupák
cupák / cupák Mon, 2017-04-17 08:57

ez a keverék mindenhogy szottyos lesz, írja is a legtöbb csomag, hogy valamilyen szósszal van :) sztem csak akkor nem lesz szottyos, ha magad készíted össze a zöldségeket :)

hegedusg
hegedusg Sat, 2013-10-26 16:54

Elkészítettem és nagyon nagyon finom! Javaslom mindenkinek kipróbálni, aki egzotikusabb ízvilágú, gazdag levesre vágyik!

cupák
cupák / cupák Sun, 2013-11-03 21:17

köszönöm :) ritkán jön össze, de minap én is megint megfőztem :) rájártam 3 napig :)

timmyt_27
timmyt_27 Thu, 2012-07-12 22:56

Elfelejtettem hozza tenni, hogy a Tom Yum Kung a leghiresebb Thai leves!

cupák
cupák / cupák Fri, 2012-07-13 23:14

köszi a tippet, ki is próbálom majd. mondjuk ez itt épp egy olyan leves, ami majdhogynem összedobált maradékokból van. ilyen extrákat én nem tartok (bár mondjuk most épp ott figyel egy kókusztej a fiókban). rákeresek erre a levesre, amit írsz, ha nem kerül iszonyat befektetésbe, akkor meg is csinálom, és beszámolok az eredményről. :)

timmyt_27
timmyt_27 Thu, 2012-07-12 22:51

Biztos finom, de meg annyit hozza tennek, hogy elmaradhatatlan hozzavalok a valodi thai leveshez a lemonfu (lemongrass), kaffir citrom level (kaffir lime leaves) es a gyomber! Ja es nem beszelve a kokusz tejrol, bar a tradicionalis Tom Yum Kung leves kokusz tej nelkul van keszitve :).Garnelarakkal nagyon fini!

424
csirkemell filé 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
olívaolaj 1 ek
thai zöldségkeverék 40 dkg
víz 1.5 l
leveskocka 2 db
tejföl 450 g
üvegtészta 50 g
szárított gomba 2 dkg
szójaszósz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
fokhagymapor 0 ízlés szerint