Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai curry-s zöldségleves tofuval

Thai curry-s zöldségleves tofuval
Thai curry-s zöldségleves tofuval
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel elég leveses vagyok és szeretek kísérletezni, ez a recept is így jött. Gondoltam, jó lenne enni egy könnyű kis levest, hát megnéztem, mi van otthon, és ez lett belőle. Egyszerű, könnyű, gyorsan kész van, és lehet rakni bele még sokféle zöldséget, ha van otthon (kínai kelt, babcsírát, bébikukoricát vagy akár kukoricát is, az is remekül illik a curryhez vagy akár egy kis apróra vágott csirkemellet is).

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsülienre vágjuk a bambuszt és a répát, a tofut kockára.
  2. Felteszünk kb. 1,5 l vizet a curry pastával és a halszósszal főni (esetleg tehetünk bele még apróra vágott metélőhagymát).
  3. Amíg a pastás víz elkezd forrni, egy serpenyőben a bambuszt megpároljuk egy kis szójaszósszal. Mikor már félig megpuhult, beletesszük a leves lébe. Ügyeljünk, hogy a szójaszószos lé maradjon a serpenyőben.
  4. Ugyanezt tesszük a répával is, mint a bambusszal, de szójaszószt már nem teszünk bele, mert ott van az előzőleg kifőtt szójaszószos-bambuszos lé. Ezt is beleöntjük a levesbe, ha maradt még leve, akkor azzal együtt.
  5. A serpenyőbe öntünk egy kis olajat, a tofut egy kicsit átsütjük, ha már a répa és a bambusz szinte teljesen puha, beletesszük a tofut is a levesbe (de ha szeretjük, hogy a zöldség még egy kicsit ropog, akkor előbb is beletehetjük a tofut).
  6. Pár percig még főzzük, akár egy kis tésztával és metélőhagymával tálalhatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 764
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

nnyuszi

Mióta szakács: 2011.10.18.
6 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

thai leves, zöldségleves tofuval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ZilkaZil
ZilkaZil / ZilkaZil Fri, 2013-02-08 13:40

Imádom az ilyen leveseket, és én is nagy levesevő vagyok :)
Ha lehet egy tanácsom: sokkal finomabb lesz minden ételed, amibe currypasztát használsz, ha először egy nagyon kevés olajon megpirítod, és utána teszed rá a zöldségeket, vagy vizet.

üdv, Zilka

385
tofu 30 dkg
bambuszrügy 20 dkg
sárgarépa 4 közepes db
sárga currykrém 1 teáskanál
szójaszósz 1 teáskanál
halszósz 1 teáskanál
tészta 15 dkg
víz 1.5 l