Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai tészta

Thai tészta
Thai tészta
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valószínűleg ez az étel is annyira "thai", mint amennyire az itthoni kínai éttermek kínálata "kínai", de ezzel együtt nagyon finom. Akkor kísérleteztük ki ezt a receptet, mikor a thai kifőzdékben az általunk megszeretett thai tésztákat elkezdték krumplival és hagymával dúsítani... na ez annál sokkal jobb!

hozzávalók / 6 adag

A húshoz

A páchoz

ajánlat

Amint a receptből is látszik, a hozzávalók némileg variálhatók. Marhahús lehet mással, pl. csirkével vagy pulykával készíteni (vagy akár el is hagyható), a zöldségeket is lehet módosítani vagy bővíteni, a lényeg az eljárás. Ekkora mennyiségből nagy adag étel lesz, úgyhogy nálunk gyakori vendégváró fogás.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gombát meleg vízben legalább egy fél órára beáztjuk. A húst nagyon vékony kis lapocskákra vágjuk (figyelem, ez fontos!), és marinádba tesszük. A marinád áll egy tojásból, kis sóból, borsból, szójaszószból, két evőkanál étkezési keményítőből. Ezeket a hozzávalókat a hússal együtt egy tálban összekeverjük (a legegyszerűbb kézzel), 20 perc elteltével hozzákeverünk egy kis (1 ek) olajat is, összesen kb. 30 percig pácoljuk.
  2. Ha leveskockából készítjük az alaplevet, akkor azt feltesszük főni. Egy wokot vagy nagy, vastag falú lábast felforrósítunk.
  3. Felvágjuk a zöldségeket: a kínai kelt és a gombát vékony csíkokra aprítjuk, a pórét és a sárgarépát 4-5 centis darabokra vágjuk, és ezeket a darabokat hosszában szeleteljük vékony csíkokra.
  4. A felaprított zöldségeket a lecsöpögtetett bambuszrüggyel együtt egy tálban összekeverjük (ez ilyenkor nagyon soknak tűnhet, nekem nem is szokott egy tálban elférni).
  5. A tészta vizét feltesszük forrni.
  6. Az időközben felforrósodott wokba olajat öntünk, és a bepácolt húst több részletben néhány perc alatt gyorsan megpirítjuk. Egyszerre legfeljebb egy nagyobb maroknyi húst pirítsunk meg, mert ha többet teszünk bele, akkor levet enged, és nem pirul, hanem főni kezd. (Ezt a húsmennyiséget 4-5 menetben pirítottam meg.) Ha a hús kész, félretesszük, és ugyanúgy pirítjuk meg a zöldségeket is (közben igyekszünk arra gondolni, hogy mindez megéri!).
  7. A megpirított húst és zöldségeket a wokba/lábasba öntjük. Meglocsoljuk bőven világos és sötét szójaszósszal, és felöntjük az alaplével.
  8. Hozzáadjuk a megtisztított és tört fokhagymát és a gyömbért. Addig főzzük, amíg a hús és a zöldségek elég puhák (de még roppanósak!) lesznek. Ha szükséges, sózzuk (bár a szójaszósztól elég sós szokott lenni), és borsozzuk az ételt.
  9. A kifőtt tésztát beleforgatjuk a húsos-zölséges alapba, és már tálalhatjuk is.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 48 899
elküldve: 14
receptkönyvben: 374
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Petunia

Mióta szakács: 2011.02.19.
5 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: tészta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

keleti marhahúsos tészta bambuszrüggyel, bambuszrügyes-zöldséges tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Petunia
Petunia / Petunia Tue, 2011-04-19 16:38

Kedves Arodisa!
Nagyon örülök neki, hogy sikered volt a recepttel, remélem, máskor is elkészíted még! :)
Üdv,
Petunia

Arodisa
Arodisa Mon, 2011-04-18 11:29

Szeretném megköszönni ezt a receptet, nagy sikere volt :)

543
marhacomb 30 dkg
kínai kel 1 db
póréhagyma 1 db
sárgarépa 2 db
bambuszrügy 330 g
szárított gomba 30 g
spagetti tészta 500 g
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 3 cm
szójaszósz 1 ek
alaplé 3 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 ek
tojás 1 db
étkezési keményítő 2 evőkanál
szójaszósz 2 ek
napraforgó olaj 2 ek