Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai üvegtésztaleves koktélrákkal

Thai üvegtésztaleves koktélrákkal
Thai üvegtésztaleves koktélrákkal
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bevásároltam az egyik nagy, ázsiai termékek forgalmazásával foglalkozó "center" -ben mindenféle ismerős, és kevésbé ismerős fűszert, illetve vettem igazi kínai üvegtésztát. Nem volt mit tenni, fel kellett őket használnom! :) Gyorsan és könnyen elkészíthető, és laktató leves lett belőle.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A shiitake gombát vízbe áztatjuk, és megvárjuk, hogy megpuhuljon.
  2. A zöldségeket és a gyömbért meghámozzuk, majd a citromfűvel együtt vékony csíkokra szeleteljük fel. A tofut 0,5 cm -es kockákra vágjuk. Ha fagyasztott koktélrákot használunk, akkor kiolvasztjuk. A shiitake és a koktélrák levét félretesszük.
  3. A kókuszolajat wokban felforrósítjuk, beletesszük a chilipaprikát, és fél percig pirítjuk. Ezután beletesszük a fehérrépát, sárgarépát, citromfüvet, gyömbért, és végül a vajrépát.
  4. Megpirítjuk kicsit őket, ügyelve, hogy ne puhuljanak meg. Miután megpirítottuk, rászórjuk a durvára vágott korianderlevél felét, majd ráöntjük a halszószt (vagy csirkeszószt), végül a vizet. A lime levével ízesítjük.
  5. Ezután egy edényben kikeverjük a tápióka keményítőt a nátriumglutamáttal, a cukorral és a shiitake, meg a koktélrák levével. Amikor a víz kezd gyöngyözni, beleöntjük a keményítős keveréket, és hagyjuk, hogy "kocsonyás" legyen. Ha nem elég sós a halszósztól, akkor kis sóval lehet utána ízesíteni. A nátriumglutamát elhagyható, különösen, ha valaki allergiás rá!
  6. Ekkor beletesszük az üvegtészát és a koktélrákot. 5-6 percig főzzük, majd forrón tálaljuk, tetejére a durvára vágott koriander maradékát szórva.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 22 001
elküldve: 6
receptkönyvben: 195
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves

egyéb elnevezések

thai zöldségleves, thai rákos leves, üvegtésztás-koktélrákos leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Sat, 2012-01-21 12:55

Soha nem főztem Thai levest !! Imádom a gyömbért az erős ízeket az üvegtésztát.
A tápiókát már régóta használom. Isteni ez a leves !! Máskor is elkészítem.A glutamátot kihagytam természetesen...
Üdvözlettel és köszönettel! Magdi.

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-07-02 18:17

Mikor teszed bele a shiitake-t? Vagy csak a levét használod fel?
És az újhagymát?

472
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
retek 1 db
újhagyma 2 közepes db
gyömbér 1 cm
shiitake gomba 2 dkg
citromfű 1 dkg
tofu 5 dkg
chili 1 db
kókuszolaj 1 ek
Thai halszósz 3 ek
koriander 1 csokor
limelé 1 fél lime-ból nyert
1 tk
burgonyakeményítő 2 evőkanál
víz 7.5 dl
cukor 1 teáskanál
üvegtészta 100 g
koktélrák 10 dkg