Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thai vörös currys csirkeleves rizstésztával

Thai vörös currys csirkeleves rizstésztával
Thai vörös currys csirkeleves rizstésztával
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor már minden leves unalmasnak tűnik számodra, akkor próbáld ki a thai vörös currys csirkelevest. Tényleg nem kell hozzá olyan sok alapanyag, mint más távol-keleti ételhez. Egyedül a vörös curry az, amit ha nem tartasz otthon nagy mennyiségben, akkor icipici utánjárással be kell szerezzél. Gyorsan, fél órán belül el tudod készíteni, és eszméletlen újdonsággal hat majd rád. A lényeg, hogy azonnal tálald, mert a rizstészta frissen jó, ha túlszívja magát a lével, akkor kására puhul, és akkor már senki nem fogja megenni.

hozzávalók / 6 adag

A leveshez

A díszítéshez

ajánlat

Többféle tésztával is kipróbálhatod, de leginkább a cérnametélt vékonyságú rizstészta illik hozzá. Korianderrel és ami nekem pont nem volt, egy kis limelével dobhatod fel. Csirke helyett garnélával is nagyszerű lehet!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagy vastag talpú vagy vasból készült edényben melegítsünk kókuszolajat. Sózzuk be a csirkemelleket, majd tegyük az edénybe, és pirítsuk mindkét oldalukon aranybarnára, ez kb. 2-3 perc/oldal. Ha kész, vegyük ki, és tegyük félre egy tálra pihenni.
  2. Reszeljük az edénybe a fokhagymát és a gyömbért, pirítsuk, míg az illatuk elér az orrunkig. Kanalazzuk rá a curryt, ezt is pirítsuk picit meg. Dobjuk rá a kockázott kaliforniai paprikát és az aprított vöröshagymát. Pároljuk üvegesre a hagymát, közben keverjük meg időnként, hogy minden megpuhuljon.
  3. Ekkor öntsük és keverjük hozzá az alaplevet és a kókusztejet úgy, hogy az edény aljára pirult részeket is szedjük fel vele.
  4. Tegyük vissza a csirkemellet, forraljuk fel a levest, majd vegyük alacsonyra a lángot, hogy csak gyöngyözzön a lé. Keverjük közben néha, ameddig tényleg lenyugszik a forrási folyamat, majd főzzük úgy 10 percig.
  5. Utána mehet bele a rizstészta, a halszósz, a barna cukor. Ezekkel együtt főzzük meg a tésztát, ez kb. 5 perc.
  6. Vegyük le az edényt a tűzről, kóstoljuk meg a levest, ha kell, fűszerezzük még.
  7. Tálaljuk azonnal: a csirkemelleket vágjuk csíkokba, szedjünk mellé tésztát, és merjük rá a levest. Díszítésként és ízesítőként szórjunk karikázott újhagymát és aprított koriandert rá. Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 031
elküldve: 1
receptkönyvben: 154
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
340 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: távol-keleti
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

távol-keleti leves, keleti csirkeleves, gyömbéres-chilis thai leves, currys-tésztás leves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

469
kókuszolaj 1 ek
csirkemell filé 70 dkg
0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
gyömbér 2 ek
piros curry paszta 3 ek
vöröshagyma 1 közepes db
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
csirke alaplé 6 dl
kókusztej 400 ml
halszósz 1 ek
barna cukor 1 dkg
rizstészta 250 g
újhagyma 2 közepes db
koriander 1 csokor