Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Thang zongos burgonyafánk

Thang zongos burgonyafánk
Thang zongos burgonyafánk
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt volt farsang, és ez nem mehet el, hogy ne készítsek fánkot! A férfiak ehetik sósan, aki pedig édesre vágyik, megforgatja vaníliás porcukorban.

hozzávalók / 6 adag

Thang zong

Kelt tészta

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

Thang zong

  1. A vizet elkeverjük a liszttel, és sűrűre főzzük. Kihűlve keverjük a tésztához.

Kelt tészta

  1. Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk.
  2. Kimérjük a többi hozzávalót, és egy nagyobb tálba öntve a thang zonggal, szépen kidolgozzuk a tésztát.
  3. Duplájára kelesztjük, kinyújtjuk, kiszaggatjuk (én a közepét kiszúrom, így jobban megsül a közepe).
  4. Forró olajban, szép aranysárgára sütjük.
  5. Még melegen megforgatjuk vaníliás porcukorban, lekvárral tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 686
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

helena26

Mióta szakács: 2011.09.18.
458 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

burgonyafánk, farsangi fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

351
víz 1 dl
finomliszt 1 púpozott ek
rétesliszt 30 dkg
burgonya 20 dkg
vaj 5 dkg
friss élesztő 2.5 dkg
tej 0.5 dl
cukor 1 ek