Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tigris szelet Gergely Andreától

Tigris szelet Gergely Andreától
Tigris szelet Gergely Andreától
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem muszáj pont barackkal készíteni, lehet éppen ananásszal, vagy meggyel is nagyon finom. Esetleg csokidarabokat is lehet tenni a krémbe.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

​A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük egy tálban. A kakaópor kivételével a többi hozzávalót konyhai robotgéppel jól elkeverjük, míg sima tésztát kapunk. Beletesszük a sütőporos lisztet, és jó simára kikavarjuk a robotgéppel.
  2. A tésztát elfelezzük, és az egyik felébe beletesszük a kakaóport, a másik fele sárgán marad.
  3. A tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  4. A tésztát középről indulva a tepsibe töltjük úgy, hogy felváltva 2 kanál sárga, majd 2 ek kakaós tészta kerüljön egymás fölé.
  5. A tésztát ne simítsuk el, a tepsi oldalát megütögetve hagyjuk, hogy egyenletesen szétterüljön magától.
  6. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
  7. Miután a süti megsült, hagyjuk kihűlni, majd eltávolítjuk a sütőpapírt, és a süteményt elfelezzük.
  8. A barackot lecsöpögtetjük, és apró kockákra vágjuk.
  9. A zselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk.
  10. A túrót a citrom levével és a cukorral, a vaníliás cukorral jól áttörjük, elkeverjük, majd mikor a zselatin kocsonyásodni kezd, hozzáadjuk a túrós masszához.
  11. A tejszínt kemény habbá verjük, és amikor a túrós massza kocsonyásodni kezd, összekeverjük az egészet, és hozzáadjuk a lecsöpögtetett barackot is.
  12. A krémet egyenletesen elsimítjuk az alsó tortalapon, majd ráhelyezzük a felső tortalapot is 
  13. A süteményt kb 3 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg a krém megkeményedik.
  14. Majd ízlés szerint kockára vágva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 279
elküldve: 3
receptkönyvben: 114
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gergely Andrea

Mióta szakács: 2013.02.07.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csíkos piskóta túrókrémmel töltve, barackos túrókrém tigris csíkos piskótában, túrókrémes piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1017
finomliszt 380 g
sütőpor 3 tk
porcukor 220 g
vaníliás cukor 1 csomag
narancshéj 1 narancsból nyert
tojás 6 db
víz 60 ml
napraforgó olaj 150 ml
cukrozatlan kakaópor 3 teáskanál
őszibarack konzerv 480 g
zselatin 10 g
tehéntúró 250 g
citromlé 1 citromból nyert
porcukor 30 g
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 400 ml