Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tigriskifli ahogy Andi készíti

Tigriskifli ahogy Andi készíti
Tigriskifli ahogy Andi készíti
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (36)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finomra sikerültek a kis kiflik. Reggelire a felnőtteknek a kávé, gyerekeknek a kakaó vagy tej mellé kiváló.

Ebben a gyönyörű, napsütéses időben akár a kiránduláshoz is vihetjük útravalónak.

Azóta már elkészítettem a szilvalekvárral töltött verziót is, de olyan hamar eltűntek a kiflicskék, hogy arról már nem volt idő képeket készíteni. Azt hiszem, hamarosan újra kell sütnöm.:-)

24 db lett ebből az adagból.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
  2. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, a szobahőmérsékletű margarint, és alaposan kidagasztjuk.
  3. A tésztát két egyenlő részre vesszük, az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport.
  4. Mindkét tésztát konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. A megkelt tésztákat is kettévesszük, így lesz 2 sötét és két világos bucink.
  6. Egy kakaósat enyhén lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, majd egy világosat is. A világosra fektetjük a sötétet, párszor áttoljuk rajta a nyújtófát.
  7. A kört először 4 cikkre vágjuk, majd a negyedeket is harmadoljuk. Így kapunk 12 háromszöget.
  8. A tésztákat feltekerjük kifli formára, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Ezt a műveletsort megismételjük a maradék világos és kakaós tésztával.
  9. A tepsiben még további 40 percet kelesztjük.
  10. Előmelegített sütőben 170 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  11. A sütőből kivéve azonnal lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva 10 percet hagyjuk pihenni.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 550
elküldve: 26
receptkönyvben: 638
elkészítve: 44/49
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kétszínű kifli, édes kiflicskék, kakaós kiflik

Hozzászólások (36)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Tue, 2015-10-27 21:20

Szeretném én is megköszönni ezt a csodálatos receptet! Pont ilyenre vágytam! Tökéletes és mutatós kiflicske. Én csak most kezdem bontogatni a szárnyaimat a kelt tészták világában, nem gondoltam volna hogy ilyen sikerélményem lesz mind küllemre mind ízre! Köszönöm még egyszer.receptkönyvemben elmentettem,ezt még sokat fogom sütni!

chaashani
chaashani Mon, 2014-12-01 10:47

Nagyon jó ez a recept, nagyon finomak a kiflik, az egész család nagyon szereti. Alig bírnak kihűlni! Annyit változtattam, hogy felezem a lisztet, az egyik adagba rakom a kakaóport, és 1 egész tojást teszek mindegyik adagba, így dagasztom meg a géppel. Lágyabb tésztát kapok, ami még kér egy kevés lisztet, de egy könnyű, jól megkelő tésztát kapok (nekem csak tojássárgával kicsit száraz volt a tészta). Ja, a lisztet felesben kevertem tönkölyliszttel, a kakaósba teljes kiőrlésű tönk.lisztet tettem. Nutellával töltöttem, apáé üres, azt fordítva tekertem.
Köszönjük!!!

Berber
Berber / Berber Sat, 2014-04-19 18:32

Szia!

A Te recepted miatt regisztráltam. Néhány hete találtam rá erre a finomságra, és azóta rendszeresen megsütöm! Már a barátnőimet is "megmérgeztem" vele, ők is sütik folyton. Mert ugye a gyerekek imádják! És a felnőtteknek sokszor csak a maradék 1-2 darab jut. :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Mon, 2014-05-05 15:22

Szia, Ez számomra a megtiszteltetés :-) Köszönöm szépen, örülök, hogy ennyire kedvelitek. Kedves egészségetekre :-)

Dagibadi
Dagibadi Mon, 2013-11-25 19:10

Kedves Andi! Ma megsütöttem a kiflit, nagyon finom lett, köszi a receptet!!!

Csilla0417
Csilla0417 Sun, 2013-11-24 09:47

Tökéletesek lettek! :) Ma fogom kipróbálni pudinggal is megtöltve! :)
Nagyszerű recept, gratulálok! :)

dorw
dorw Fri, 2013-11-22 17:28

Csak azt szeretném elmondani, hogy csupán azért regisztráltam az oldalra, hogy elmondhassam, hogy kategóriájában ez a recept volt a legjobb, amit eddig a Nosalty-n találtam. Köszönöm!!! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2013-11-21 03:14

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2013.11.20. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

vincenzo
vincenzo Wed, 2013-11-20 19:11

kedves Andrea!
Szeretném megkérdezni,hogy kb. mekkora átmérőjű kört nyújtsak, ill. milyen vastag legyen (a világos és kakaós együtt) a kinyújtott tésztám?Nagyon várom a válaszod,mert mielőbb szeretném kipróbálni ezt a szuper receptet :-) Köszönöm szépen!! Timi

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Wed, 2013-11-20 22:43

Kedves Timi!
Amikor én csináltam, kb. 30-35 cm átmérőjű kört nyújtottam, és egyenként 3-4 mm vastagságú volt a tészta; de úgyis látni fogod, amikor készíted, hogy körülbelül mikor lesz jó.
Bár lehet, hogy Andrea mást ír majd; úgy, ahogy én elkészítettem (már nem is egyszer), úgy nagyon jó lett (nekünk legalábbis).
Üdv, Adrienn

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-11-22 23:27

Köszönöm a választ, igen, ezek a paraméterek tökéletesek. Örülök, hogy már többször is elkészítetted.

Lorelai
Lorelai Wed, 2013-11-20 15:11

Nekem nem barátom az élesztő meg a kelt tészta, sosem sikerül, ezért csak olyasmiket csinálok, amiket a kenyérsütőgép dagasztó programjával is meg lehet oldani. Szerinted van rá esély, hogy sikerüljön gépben is? Mert ezeket a kifliket muszáj kipróbálni. :)

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2013-11-22 23:25

Természetes géppel is dagaszthatod, nyugodtan vágj bele. Ha bármi kérdésed van a kelt tészták készítésével, szívesen próbálok segíteni. Mi nem sikerül? Nekem sem ment az elején, de aztán kitapasztaltam a buktatóit. Ne add fel, gyakorolj sokat :-)

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-04-23 10:47

Csodas, tokeletes kiflik Andi!!! A foto is jol bemutatja oket; GRATULA megint! Nagyon szárnyalsz!!! Udv, T:)

435
finomliszt 50 dkg
élesztő 2.5 dkg
tej 2.5 dl
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 kk
tojássárgája 1 db
margarin 5 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 púpozott ek
tej 2 ek