Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tigrisrák spárgán citromfüves pezsgő sabayonnal

Tigrisrák spárgán citromfüves pezsgő sabayonnal
Tigrisrák spárgán citromfüves pezsgő sabayonnal
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rák mindig van. (kapható) Ki gondolta volna 20-30 évvel ezelőtt? Spárga viszont nem. Igaz, megvettem télen is egy kisebb vagyonért, de a szezonja csak most kezdődik. A múlt héten, 7 év óta először, legyőztük nagy, városi riválisunkat.
A dühtől (is) kissé lila fejű ismerősömtől nyertem egy üveg pezsgőt.
Spárga, rák, pezsgő...
Ez lett belőle. Parádés volt! ...mint a győzelem!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

...ez itt kérdés?

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat egy zöldségpucolóval meghámozzuk, a végeiket levágjuk.
  2. Citromlével, sóval, cukorral ízesített vízben megpároljuk. Ha kész, kevés vajon szépen körbepirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
  3. A rákokat egy kevés olívaolajon lepirítjuk, amikor majdnem kész, akkor hozzáteszünk reszelt gyömbért, fokhagymát, chiliszószt, és összepirítjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk citromlével ízesítjük.
  5. Közben gyöngyöző víz gőze felett, egy edényben a tojássárgákat pezsgővel, folyamatos kevergetés közben mártássá sűrítjük, apróra vágott citromfűvel ízesítjük.
  6. Tálaljuk.



 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 565
elküldve: 2
receptkönyvben: 37
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

z1

Mióta szakács: 2010.12.04.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

gyömbéres chiliszószban párolt tirgisrák pezsgős mártással, tigrisrák spárgával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-04-22 02:28

Remek! Citromfure sajnos eselyem sincs, talan tarkony lesz belole.. A spargabol pedig zold (az sokkal zsengebb, izletesebb szerintem). A pezsgo marad valtoztatas nelkul:-))

z1
z1 / z1 Fri, 2011-04-22 06:10

Szia!
Szerintem a tárkony ehhez túl karakteres.
Lehet, hogy agyonüti az egészet.
...de amíg nem próbálod ki, sosem tudjuk meg.
Majd írd meg, hogy milyen lett.
Citromfüvet minden nagyobb áruházban kapsz.
Egy biztos, hogy van a környékeden is.
Használat után kiültetve, évelőként üzemel.
A félárnyékot szereti.
A spárgára visszatérve én pedig pont a fehéret szeretem.
De hát ízlések és pofonok ugyebár...
Z.

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-04-21 21:00

ja és 3 hete töltöttem fel egy nyomorult sali receptemet,még mindig semmi reaksön,már már felháborító!
miez a szarakodás itt a nosalty-n?

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-04-21 20:59

Nocsak,mik derülnek itt ki?Már épp az orrod alá akartam "dörgölni" amivel tartozol,hogy ha ide ilyen képeket töltesz fel,akkor nekem miért nem tudod elküldeni,de így már értem,s mindez aranyosan hangzik,nehogy azt hidd hogy kicikizlek,semmi esetre sem!!!
Továbbá egyre tömörebbek a reakcióid,de annál tartalmasabbak:)
Továbbá ez ismét egy olyan recept,ami számomra különleges,ínyenc,de érik bennem,hogy bevásároljak:)
Zs

z1
z1 / z1 Thu, 2011-04-21 20:38

Szia Zsuzsi!
"Szeretsz"?
"Szeretlek".
Z.
:))))))))))

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-04-21 13:39

A z védjegyet leszedte hogy ne ismerjünk rá,de hiába én is egyből tudtam Ő az:-)szép étel és imádom a apátság!

Zúza
Zúza / Zúza Thu, 2011-04-21 12:44

Kedves Z.!
Rögtön tudtam a képről, hogy te alkottad.
Hmmm... minden molekuláját szeretem ennek a finomságnak...és Bilagit se kell utána :)
Hova lett a "Z" védjegy a képről?
Üdv.: Zúza

z1
z1 / z1 Thu, 2011-04-21 20:33

Szia Z2! :))))))))
Változatlanul vallom magamról, hogy én ehhez a számítógépes új világhoz hülye vagyok.
Tetszik, nem tetszik, ez van.
Még mindig a Bogi-Dénes páros méretezi és címkézi a receptjeimet.
Utólag és már sokadszor is köszi, köszi, köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekik.
Néha a Z. lemarad.
Valószínűleg túléljük:))))))))))

Z.
ui: Jól mondod, ehhez nem kell bilagit.
Inkább még egy pohár, jéghideg pezsgő!

388
folyami rák 1 kg
fehér spárga 12 db
tojássárgája 4 db
pezsgő 1.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 3 gerezd
gyömbér 0 ízlés szerint
chiliszósz 2 ek
citromfű 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
cukor 1 teáskanál
vaj 1 ek
olívaolaj 2 ek