Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tikka Masala ahogy Judit készíti

Tikka Masala ahogy Judit készíti
Tikka Masala ahogy Judit készíti
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a Tikka Masalát, de régebben a Santa Maria fűszerkeverékkel készítettem. Egyik alkalommal nem volt otthon elég, ezért kénytelen voltam a tasak hozzávalóiból összeállítanom a saját keverékemet. Mondanom sem kell, sokkal jobb lett és adalékanyag mentes. Azóta csak saját recept alapján készítem.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Feltesszük a rizst vagy bulgurt föni. Serpenyöben kis olajon megpirítjuk a hagymát és rátesszük a húst fehéredésig.
  2. Mikor a hús kifehéredett, öntünk alá egy deci vizet, majd hozzáadjuk a zöldségkeveréket. Közben fűszerezzük, előbb a curry és a koriander, római kömény, bors, só, paprika, fokhagyma. Amikor a zöldség megpuhult, hozzáöntjük a tejfölt. Egyet rottyan és kész. Rizzsel tálaljuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 595
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Moosalyn

Mióta szakács: 2014.11.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: indiai
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csirke tikka masala, Tikka Masala házi fűszerekkel és bulgurral

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

749
csirke 250 g
thai zöldségkeverék 60 dkg
bulgur 2 bögre
tejföl 500 g
vöröshagyma 1 közepes db
koriander 2 ek
curry por 1 teáskanál
bors 1 késhegynyi
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
sűrített paradicsom 2 ek
gyömbérpor 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
római kömény 2 teáskanál
víz 1 dl