Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tikka masala marhahússal és káposztával

Tikka masala marhahússal és káposztával
Tikka masala marhahússal és káposztával
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is érdekelt az indiai konyha, de gyakran a hozzávalók beszerzésével volt a gondom. Szerencsémre itt Angliában minden második sarkon találni indiai boltot, és a nagyáruházakban minden alapvető indiai fűszer és egyéb extra beszerezhető. Kezdésnek egy nagyon egyszerű étellel kezdtem az indiai gasztroval való ismerkedést, természetesen az én ízlésemre formálva, mivel az indiaik nem esznek marhahúst.
Marhahúsos-káposztás tikka masala egy szaftos fűszeres hús, amihez nagyon passzol a jázminrizs vagy akár a naan kenyér. Én most rizzsel készítettem.
A tikka masaláról nem sokat tudtam, így az inetrneten néztem utána. Üveges szószt használtam a húshoz (aminek egyébként nem vagyok a híve, de a gyorsaság és egyszerűség kedvéért most így készítettem el). Utánanéztem otthon is beszerezhető, sajnos elég drágán, itt tized annyiba kerül. De ha az ember egy kis indiai ételre éhezik, érdemes beszerezni pár üveggel.

hozzávalók / 4 adag

  • 0,5 kg marhahús kockázva (lehetőség szerint jó minőségű, friss hús, kevés ínnal és zsíros résszel)
  • fél fej kisebb káposzta
  • só, bors
  • víz
  • római kömény (ízlés szerint)
  • olaj
  • 1 ü tikka masala szósz
  • jázmin rizs, víz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, és a borssal, köménnyel együtt olajon megpároljuk. Fedővel befedjük, így a hús szépen levet ereszt, lehetőség szerint ne sózzuk, majd csak a vége felé, amikor a darabolt káposztát hozzátesszük. Amint szépen megpuhult a hús és a hozzákevert, apró kockára vágott káposzta is, ráöntjük a tikka massala szószt.
  2. Míg a hús pirul, van idő a jázmin rizs elkészítésére. Olajon pároljuk a kb bögrényi rizst, majd vízzel főzzük fedő alatt.
  3. A víz abban az esetben kell, ha a hús alól elfőtt a leve, és nem elég puha még.
  4. Ízletes, szószos-fűszeres egytálételt kapunk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 066
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Tity

Mióta szakács: 2012.12.04.
10 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhahússal és káposztával készült tikka masala, indiai szósz marhahússal, szószos-káposztás marha

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!