Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tilápia csőben sült cikóriával, pagoda karfiollal

Tilápia csőben sült cikóriával, pagoda karfiollal
Tilápia csőben sült cikóriával, pagoda karfiollal
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A számomra újdonságok felfedézése során a minap a Kaiser's-ban megpillantottam a gusztusos pagodakarfiolt, és a magyar konyhának csak a pótkávéból ismert cikóriát - hát hazahoztam mindkettőt. Kerestem a recepteket, hogy mit tehetnék új szerzeményeimmel, de főleg salátarecepteket találtam csak a cikóriára. Végül egy kicsit másként, Belga csőben sült cikóriaként találtam egy ehhez képest még baconba tekert főétel cikóriát - ami megtetszett. Mivel több húst kívántam, ezért levettem a bacont a receptből és elővettem a mélyhűtőből az ugyancsak Kaiser's-ban beszerzett tilápia halfilét - ami semleges ízével jó párosításnak tűnt az intenzívebb, kicsit kesernyés ízűnek feltüntetett cikóriához. A pagodakarfiollal végül nem variáltam, a paradicsom pedig nálam egy elég sűrűn használt alap/kísérő, így színe és kedveltsége miatt is került a képbe. Végül a cikória a kivágott torzsa (vagy zsengesége) miatt nem volt olyan intenzív, mint ígérték a leírások, ezért egy nagyon könnyű, egészséges, színes vacsit sikerült összehoznom.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Mivel alig kell bármit is csinálni az összetevőkkel, ezért kezdőknek is ajánlom, különösen azok részére, akik ismerkednének az egészségesebb konyhával, de esetleg félnek a számukra szokatlan ízektől - ez esetben egy lágy, kevéssé intenzív, de annál egészségesebb ételt kapnak, ami ránézésre is igen kívánatos.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tilápia halfilét kiolvasztjuk - majd leöblítjük, letörölgetjük.
  2. A cikóriák kerek végét levágjuk, kétszer V alakban kivágjuk a torzsáját, félbevágjuk, majd olivaolajon megpirítjuk pár perc alatt. Vízzel felengedjük, fűszersót szórunk bele, kb. 5 perc alatt megpároljuk.
  3. Jénaiba tesszük a cikóriákat. A tejszínt a lereszelt sajttal, tejföllel összekeverjük, majd ráöntjük a krémes mártást a cikóriára - sütőbe tesszük, kb. 20 percig sütjük 200 °C-on.
  4. A pagoda karfiolt rózsáira szedjük, sós vízben 3/4-ig puhára főzzük.
  5. Paradicsomot megszúrkáljuk villával, majd sütőbe tesszük a pagoda karfiollal együtt, kis olivaolajon, kb. 10-12 percig sütjük, hogy a paradicsom kicsit összessen, a karfiol pedig egészen megpuhuljon, kicsit megsüljön.
  6. A tilápia halfilét citromlével, fűszersóval bedörzsöljük, serpenyőben olívaolajon kb. 14-16 perc alatt mindkét oldalát megsütjük.
  7. Tányérra halmozzuk minden összetevőjét.  

  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 664
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lea

Mióta szakács: 2010.09.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: belga
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tilápia csőben sült zöldségekkel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

580
tilápia 40 dkg
cikória 2 közepes db
karfiol 1 nagy fej
koktélparadicsom 10 db
fűszersó 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
főzőtejszín 2 dl
sajt 5 dkg
tejföl 2 ek
olívaolaj 1 ek