Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tintahal karikák halványító zelleres mártogatóval

Tintahal karikák halványító zelleres mártogatóval
Tintahal karikák halványító zelleres mártogatóval
28 perc / előkészület: 20 perc főzés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Uzsonnára valami könnyűt szerettem volna elfogyasztani, ezért rögtön a tintahalkarikára gondoltam, de nem volt ötletem a mártogatósra. A hűtőben már két napja kacsingatott rám a halványító zeller, ezért nem volt választásom, el kellett készítenem.
A tintahal karikákat előre elkészítve is meg lehet venni, így a pepecselős panírozás elkerülhető.
Egy jótanács a tintahalak elkészítéséhez:  az igazán profik a tintahalat a feldolgozás előtt kicsit "megcsapkodják", hogy ne legyenek a sütés után rágósak.


hozzávalók / 4 adag

A tintahal karikákhoz

A mártogatóshoz

ajánlat

Gyorsan elkészíthető, és nagyon ízletes uzsonna!

Szólj hozzá!

elkészítés

Tintahal karikák elkészítése

  1. A tintahalakat mossuk meg, majd kisujjnyi vastagságúra vágjuk fel. Sózzuk, borsozzuk be. Tegyük félre egy kicsit pihenni.
  2. A tojást verjük fel, és tegyük bele a karikákat, ezután tegyük a keményítóbe. Ismételjük meg kétszer, háromszor a műveletet, hogy jó vastag panír réteg kerüljön rá.
  3. Bő olajba süssük ki a karikákat, majd csöpögtessük le, és tegyük nedvszívó papírra.

Mártogatós elkészítése

  1. A halványító zellert mossuk meg alaposan, majd vágjuk fel 5 cm -es darabokra.
  2. Tegyünk fel vizet melegedni, hintsük meg egy teáskanál sóval, majd ha felforrt dobjuk bele a felvágott zellert. Főzzük 6-8 percig a zellert, majd vegyük ki, és dobjuk hideg vízbe.
  3. Eközben hámozzuk meg az almát, távolítsuk el a magházat.
  4. Ha a zeller kihűlt, tegyük bele az almával, kapribogyóval, krémsajttal együtt a turmixgéppbe, és turmixoljuk össze. Amikor már egyenletesen krémes, akkor adjuk hozzá a 1/2 lime levét, ízesítsük sóval és borssal.
  5. A tintahal karikák mellé kis edényekben tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 174
elküldve: 4
receptkönyvben: 144
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

kga

Mióta szakács: 2008.06.05.
29 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

tintahal angolzeller dippel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

902
tintahal 60 dkg
tojás 1 db
étkezési keményítő 10 dkg
olívaolaj 3 dl
bors 0 ízlés szerint
halványító zeller 1 db
alma 1 db
krémsajt 10 dkg
limelé 1 fél lime-ból nyert
kapribogyó 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint