Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tintahal tintás tönkölyrizottóval

Tintahal tintás tönkölyrizottóval
Tintahal tintás tönkölyrizottóval
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tengerparti településen élni jó! Nemcsak a sós levegő jótékony hatása, a nyugtató hullámok hangja és látványa miatt, hanem mindazért a sok finomságért, amit időnként bőkezűen, máskor szűkmarkúan adományoz.
 
Nemrég fedeztük fel, hogy a mólóról tintahalat lehet fogni, így életem társa a garázsnyi horgászfelszerelését újabb elengedhetetlen eszközökkel gyarapította. A beruházás nem volt hiábavaló, mert nagy szemű sokkarú gyönyörűségekkel teli vödörrel tért haza. A neheze ezután kezdődött, internetről próbáltuk elsajátítani a tisztítás tudományát, illetve az első recepteket is onnan koppintottuk. Aztán jött a kísérleti időszak. Így született ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

tintahal

tintás rizottó

Sütőzsiradék

tintahal
Szólj hozzá!

elkészítés

tintahal

  1. A megtisztított "tintahaltestet" felkarikázzuk, és a csapokkal együtt fűszerezzük, majd a lisztben megforgatjuk.
  2. Egy mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat. A tintahalról lerázzuk a fölösleges lisztet, majd a forró olajban kis adagokban kb. fél percig sütjük, megfordítva félúton. Figyelem! Az olaj fröcskölni fog!

tintás rizottó

  1. A tönkölybúzát kb. 3 óráig áztatjuk hideg vízben.
  2. Az olajat felforrósítjuk, üvegesre pároljuk a felkockázott hagymát, fűszerezzük, majd a lecsöpögtetett tönkölyt beletesszük. Végül a tintát is belekeverjük. Mérsékelt hőfokon, a víz fokozatos hozzáadásával készre főzzük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 527
elküldve: 1
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

i_3_14

Mióta szakács: 2016.01.03.
21 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ropogós tintahal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

436
tintahal 30 dkg
teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt 3 evőkanál
0.5 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
tönkölybúza 15 dkg
olívaolaj 3 ek
tintahal tinta 5 g
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 közepes db