Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tintahalba fűzött cukkini szeletek

Tintahalba fűzött cukkini szeletek
Tintahalba fűzött cukkini szeletek
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jó pár hete tervezgettem, hogy kimegyek a Hold utcai piacra tintahalat venni. Nos, ma jött el a jeles nap, mikor is az orkánerejű szél ellenére rávettem magam, és elsétáltam. Eredetileg töltött tintahalat szerettem volna csinálni, de csak tintahalkarikát kaptam, így kénytelen voltam részleteiben újratervezni a fejben már összeállított receptet. A narancsos kuszkusz-ízkompozíció régóta izgatja a fantáziámat, így azt mindenképpen ki akartam kísérletezni – csak így nem belülre, hanem kívülre került. A garnéla egyébként hirtelen ötlet volt, olyan csábítóan hevertek ott a hűtőpultban!
Összességében szerintem kifejezetten mutatós lett a végeredmény.

hozzávalók / 3 adag

A sült zöldségekhez

A kuszkuszhoz

A tengeri herkentyűkhöz

Szólj hozzá!

elkészítés

A sült zöldségekhez

  1. Vékony hasábokra szeleteljük a cukkinit és a répát, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megsózzuk, és rászórjuk a reszelt parmezánt. Sütőben 190°C-on addig sütjük, míg a sajt ropogósra barnul.

A kuszkuszhoz

  1. Másfélszeres mennyiségű vízben megfőzzük a kuszkuszt, közben hozzáadva a zöldségleveskockát, a narancs héját, valamint a levét. A koriandert felaprítjuk, és a kuszkuszhoz adjuk.

A tengeri herkentyűkhöz

  1. Az olívaolajon ropogósra pirítjuk a tintahalkarikákat, sózzuk, borsozzuk, fokhagymázzuk őket, majd a vajon kevés sóval megsütjük a garnélákat.
  2. A cukkini- és répacsíkokat csokrokba fogjuk, és egy-egy tintahalkarikával összefogjuk. A maradék tintahalat külön tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 673
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
60 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: halételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

cukkini narancsos kuszkusszal és garnélával, tintahalkarikák sült répával és cukkinivel, cukkinis-répás tintahal kuszkusszal és garnélával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

482
cukkini 2 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
parmezán sajt 30 g
olívaolaj 2 ek
kuszkusz 130 g
olívaolaj 1 ek
víz 2 dl
leveskocka 1 db
narancshéj 0.5 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
koriander 4 szál
tintahalkarika 250 g
olívaolaj 1 ek
fokhagymapor 0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
garnéla 120 g
vaj 1 ek