Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tintahalsaláta

Tintahalsaláta
Tintahalsaláta
30 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tintahal vagy kalamari salátaként is finom fogás.

hozzávalók / 4 adag

Előkészítés

Tálalás

ajánlat

Esti könnyű vacsorára, friss, ropogós bagettel.

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. Sós, citromos vízben a tintahal karikát 10 percig főzzük, kb. ennyi idő alatt puha lesz.
  2. Leszűrjük a tintahalat.
  3. A citrom és a lime héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, elkeverjük a fűszerekkel és az olívaolajjal.
  4. A szárzellert és a paprikát apró darabokra vágjuk.
  5. Az előkészített alapanyagokat összekeverjük, és hűtőbe rakjuk. Érleljük egy napot.

Tálalás

  1. Tálaláskor balzsamecettel öntjük le, és egyben díszítjük is.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 037
elküldve: 1
receptkönyvben: 10
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Friedrich Antal

Mióta szakács: 2010.02.08.
77 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: saláta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
konyha: olasz
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kalamari saláta, balzsamecetes tintahal saláta, halsaláta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

577
tintahalkarika 60 dkg
zöld olajbogyó 10 dkg
olívaolaj 2 dl
kapribogyó 5 dkg
petrezselyem 3 dkg
bazsalikom 3 dkg
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
limelé 1 lime-ból nyert
lime héja 1 lime-ból nyert
piros kaliforniai paprika 1 közepes db
2 dkg
citrombors 1 dkg
halványító zeller 2 közepes szár
balzsamecet 1 dl