Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Típus tészta

Típus tészta
Típus tészta
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága nagymamám receptje. 

Nálunk a család kedvence. Gyors és nagyon finom. Másnapra sem szárad ki, feltéve ha marad belőle. 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást a margarinnal, a cukorral és a baracklekvárral habosra keverjük (ha nem keverjük ki rendesen, nem jön fel).
  2. A kikevert masszához öntjük a tejet. 
  3. Belemérjük a lisztet, szódabikarbónát, majd belereszeljük citrom héját. Majd óvatosan összekeverjük.
  4. Vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. 
  5. Előmelegített sütőben megsütjük. (Tűpróba - akkor jó ha elválik a tepsi szélétől.)
  6. Ha megsült, még melegen megszórjuk 1 csomag vaníliás cukorral.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 500 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 466
elküldve: 6
receptkönyvben: 342
elkészítve: 7/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Annababa10

Mióta szakács: 2012.03.07.
9 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros süti, gyors kevert sütemény, egyszerű süti

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lujzcsi
lujzcsi Tue, 2012-05-15 15:04

Ez szuper lett! Nem is gondoltam volna, hogy ennyire finom lesz! A tepsi mérete 20x30 cm, és 180 C-on 30 percig kell sütni villanysütőben (alsó-felső sütés). Köszi a receptet! :-)

macy79
Annababa10 / macy79 Tue, 2012-05-15 16:31

Kedves Lujzcsi örülök, hogy ennyire ízlik. Nálunk is nagy kedvenc. Gyors és finom. :))))

712
tojás 2 db
margarin 12 dkg
cukor 23 dkg
sárgabaracklekvár 23 dkg
tej 3 dl
finomliszt 38 dkg
szódabikarbóna 1.5 kk
citromhéj 1 citromból nyert
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál