Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu 7. - friss piskótával

Tiramisu 7. - friss piskótával
Tiramisu 7. - friss piskótával
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Híres olasz desszert, kötelező kipróbálni!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Szebb lesz a végeredmény, ha az utolsó krémréteg tetejére bármilyen mintájú, kivágott papírsablont helyezünk, és így szórjuk meg a kakaóporral. Megéri kipróbálni, a végeredmény nagyon tetszetős.
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját habosra, világos aranysárga színűre keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.  A lisztet a sütőporral együtt átszitáljuk. A tojások fehérjéből kemény habot verünk.
  2. Ezután a tojássárgákhoz szitálva hozzáadjuk a lisztet, közben habverővel simára keverjük. Ha sima, egynemű a masszánk, habverő segítségével, nagyon óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot.
  3. Végül sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőbe tesszük és szép sárgára sütjük. Ha megsült, pár perc pihenés után lehúzzuk róla a sütőpapírt, félretesszük.
  4. A krémhez a tojások sárgáját a kristálycukorral és a vanília kikapart belsejével (vagy a vaníliás cukorral) habosra, tejfölsűrűségűre kavarjuk. A jól előhűtött mascarponét és az amarettót (vagy a mandulaaromát) hozzáadjuk.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd nagyon óvatosan a mascarponés krémhez adjuk.
  6. A piskóta ízesítéséhez a hideg feketekávét a rummal (vagy rumaromával) és a porcukorral összekeverjük.
  7. A kihűlt piskótát széles hasábokra, babapiskóta méretűre vágjuk. A piskótahasábok felét egymás mellé, egy megfelelő méretű tálba helyezzük, majd meglocsoljuk őket a kávéval. Vigyázzunk vele, nehogy a piskóta szétázzon.
  8. A krém felét egyenletesen rákenjük, majd megszórjuk kakaóporral.
  9. A maradék piskótából újabb réteget készítünk a hab tetején. Ismét meglocsoljuk óvatosan kávéval. A mascarponés krém maradék felét a piskótára kenjük, tetejét megszórjuk kakaóporral.
  10. Hűtőbe helyezzük minimum 2 órára, de az ideális, ha 24 órát pihentetjük.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24x36 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 339
elküldve: 3
receptkönyvben: 185
elkészítve: 2/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Fehér Attila

Mióta szakács: 2010.09.01.
4 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

friss piskótás tiramisu

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ildica
ildica Fri, 2012-06-01 20:15

Én pontosan így készítem, csak a feketekávéba öntöm a mandulaaromát, nem a krémbe. A rumaromát pedig egyszerűen kihagyom. Saját készítésű piskótával sokkal finomabb, mint babapiskótával. A kisfiam lisztérzékeny és az ő gluténmentes lisztjével sütöm a piskótát, így lesz egyszerűen gluténmentes tiramisu. Nálunk nagy kedvenc! :)

attilafeher
Fehér Attila / attilafeher Sat, 2010-09-25 00:00

Sziasztok!

Köszönöm a sok dícséretet! (:

A szívek nagyon egyszerűek: cukrot, ill. ét-torta bevonót megolvasztunk, majd bármilyen formára kicsorgatjuk zsírpapírra - sütöpapírra, majd fagyasztóba rakjuk - legjobb, ha sokkolóba ;)

modosa
modosa / modosa Fri, 2010-09-24 11:46

Igen jól néz ki! A rum és az Amaretto elegyét nem pontosan értem, de ha te mondod :). A szívecskéket hogyan varázsoltad oda? üdv, Anikó

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2010-09-24 08:21

Hm.......Nagyon fincsinek néz ki, és a tiramisu,kedvenc, így is próbálom majd.Olyan klasszul tálalva, hogy éhes lesz rá az ember.....Köszi!Éva-Anyóca

695
tojás 5 db
cukor 5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 5 púpozott ek
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tojás 2 db
vanília 0.5 db
cukor 3 dkg
mascarpone 250 g
rum 20 ml
feketekávé 2 dl
porcukor 8 dkg
amarettó 40 ml
cukrozatlan kakaópor 8 dkg