Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu ahogy Timy készíti

Tiramisu ahogy Timy készíti
Tiramisu ahogy Timy készíti
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én a tiramisuhoz egy 27x20-as műanyag dobozt szoktam használni, de bármilyen forma megteszi.
A hagyományos tiramisuban természetesen nincs tejföl, mivel azonban a mascarpone és a tejszínhab külön-külön is igen 
nehéz étel, édesség, (hát még együtt) én tejföllel próbálom lazítani a krémet.
Nekünk bevállt! 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kb. 4 dl erős feketekávét főzünk, melyet kistányérba öntünk, és hagyunk kihűlni.
  2. A tojásfehérjét habbá verjük.
  3. A habtejszínt fél evőkanál porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral, valamint 2 habfixálóval habbá verünk.
  4. A tojások sárgáját a mascarpone-val, 3 evőkanál porcukorral, 2 cs vaníliás cukorral és 1 habfixálóval habbá verjük. (De óvatosan, mert ha túl sokáig verjük, akkor összeesik a mascarpone!)
  5. A felvert tojásfehérjét, a tejszínhabot és a mascarpone-t, valamint a tejfölt óvatosan összekeverjük.
  6. A babapiskótát 3 részre osztjuk. Az első részét egy pillanatra kávéba mártjuk, és sorba rakjuk az edény alján. (Az edény lehet tortaforma, őzgerinc vagy akár egy magas falú műanyag doboz is.)
  7. A babapiskótára rákenjük a mascarpone-s krém felét.
  8. Majd a babapiskóta második részét ismét kávéba mártjuk, és sorba rakjuk a krém tetejére.
  9. Erre rákenjük a mascarpone-s krém másik felét.
  10. Majd a megmaradt babapiskótákat ismét kávéba mártjuk, és sorba rakjuk a krém tetején.
  11. Az elkészült tiramisut 1 napig hűtőben pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek, és a babapiskóta rendesen megpuhuljon.
  12. Kakaóporral csak másnap szórjuk meg a tetejét, hogy ne olvadjon rá a kakaó.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 116
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

szabotimy

Mióta szakács: 2011.06.01.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu mascarpone-s - tejfölös krémmel, tiramisu másképp

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1073
mascarpone 500 g
babapiskóta 40 db
tojás 2 db
vaníliás cukor 3 csomag
habfixáló 3 csomag
porcukor 3.5 ek
habtejszín 2 dl
feketekávé 4 dl
tejföl 3 ek
cukrozatlan kakaópor 2 ek