Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu eperrel

Tiramisu eperrel
Tiramisu eperrel
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Látványos és üde verziója a hagyományos tiramisunak.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorból és a vízből szirupot főzünk.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a még meleg cukorszirupot. A cukorsziruppal fehéredésig keverjük a tojást, addig amíg szobahőmérsékletűre nem hűl. Ez kb. 10 perc folyamatos keverés jelent.
  3. A mascarponét kissé felverjük, majd hozzákeverjük a tojásos masszát.
  4. A tejszínhabot félig felverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és kemény habbá verjük, majd az egészet hozzáforgatjuk atojásos-mascarponés masszához.
  5. A kávéban elkeverjük a kakaóport.
  6. Jöhet az összeállítás: a piskótákat megforgatjuk a kávéban és a felét az edény aljára teszük. Erre jön a megtisztított eper, majd rá a krém kétharmada. A krémre egy újabb adag kávéba mártogatott piskóta, végül a maradék krém.
  7. A tetejét megszórjuk kakaóporral és legalább 4 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 984
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
962 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

612
cukor 120 g
víz 50 ml
tojássárgája 4 db
mascarpone 500 g
habtejszín 400 ml
zselatinfix 20 g
feketekávé 140 ml
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
babapiskóta 200 g
eper 650 g
cukrozatlan kakaópor 3 teáskanál