Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu Éva házias konyhájából

Tiramisu Éva házias konyhájából
Tiramisu Éva házias konyhájából
49 perc / előkészület: 35 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy saját recept. Egy olasz étteremben ettem hasonló ízvilágú tiramisut. Ami selymes, nagyon könnyű, krémes állagú volt, szinte a tésztát alig lehetett érezni a krém között. Nem biztos, hogy így készítették, de a kinézete és az ízvilága hasonló, mint az enyémnek. Szokásom különböző ízű likőröket vásárolni, és a sütemény krémekben kísérletezni velük. A  Cantory Cream liqueur original tejszínlikőr volt a legmegfelelőbb, ami az étteremben fogyasztott tiramisura emlékeztetett. A Nesquik kakaópor is más minőséget ad az ízeknek.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tojásokat különválasztjuk, a fehérjét a cukorral, vaníliás cukorral, kemény habbá fölverjük. Hozzáadjuk a sárgáját, amivel jól összekeverjük, majd a lisztet és a sütőport is hozzákeverjük. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és megsütjük a piskótát.
  2. A kávét, a likőrt, a tejet és a cukrot össze keverjük.
  3. A tejszínt a fixálóval kemény habbá fölverjük, majd hozzákeverjük kisebb adagokban a mascarponét és a cukrot.
  4. Mikor kihűlt a piskóta, középen kettőbe vágjuk, és az egyik lapot egy megfelelő tálcára tesszük, és egy kanál segítségével meglocsoljuk a kávés öntettel, majd a fele krémet rásimítjuk, és megszórjuk instant kakaóporral.
  5. A krémre rátesszük a másik tésztalapot, majd meglocsoljuk a maradék kávés öntettel, és utána a maradék krémet is rákenjük. Ismét megszórjuk kakaóporral. Majd hideg helyen tároljuk. A kakaópor ráolvad a tetejére kb. 4-5 óra alatt. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 596
elküldve: 1
receptkönyvben: 54
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
155 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

tiramisu tejszínlikőrrel, tiramisu szelet

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

736
tojás 6 db
cukor 100 g
finomliszt 120 g
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
mascarpone 500 g
habtejszín 400 ml
instant kakaópor 150 g
porcukor 80 g
vaníliás cukor 2 csomag
habfixáló 2 csomag
likőr 1 dl
feketekávé 150 ml
tej 50 ml
cukor 1 teáskanál