Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu karamellás krémmel - Hamis tiramisu 4.

Tiramisu karamellás krémmel - Hamis tiramisu 4.
Tiramisu karamellás krémmel - Hamis tiramisu 4.
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az eredetit Receptművesnél láttam meg. Azt gondoltam, egy kicsit átvariálom. Azért, mert nem volt itthon karamellás pudingporom és mascarpone-m sem. Egyiket sem vettem még idáig. Egy nagy tiramisurajongó kóstolta egyszer a saját készítésű tiramisumat, és nem vette észre a különbséget. Gondolom, hogy azért lehet némi eltérés vajkrém és mascarpone között. A legjobb a Parmalat, szerintem. Amikor elkészültem, magam sem tudtam, milyen lesz a rögtönzött süteményem. Mindenesetre másnap sokkal finomabb volt, akkor lett az igazi. Tehát akár egy napot is ajánlatos hűteni, de 3 órát mindenképpen.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 5 evőkanál cukrot karamellizálunk, majd 2 dl tejjel felöntjük, és olvadásig főzzük. A 2 dl tejben föloldjuk a pudingport, és a forró tejhez keverjük. Készre főzzük a pudingot. Lehűtjük.
  2. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajkrémmel, hűtőbe tesszük.
  3. Lefőzzük a kávét, és hozzáöntünk 1dl tejet.
  4. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba, és sorban egymás mellé rakjuk. Meglocsoljuk egy kevés rummal. Rászórunk egy kevés cukrozott narancshéját.
  5. A krém felét elsimítjuk a piskótán.
  6. A piskótákat ismét belemártjuk a kávéba, és ráfektetjük a krémre. Meglocsoljuk rummal.
  7. A tetejére kakaóport szórunk.
  8. Hűtőben hűtjük fogyasztás előtt!

  • tepsi mérete: 28x23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 685
elküldve: 5
receptkönyvben: 194
elkészítve: 4/9
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu, tiramisu vajkrémmel, hamis tiramisu

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-05-06 18:56

Hát sildiii én sem gondoltam,hogy ilyen jó lesz! Másnap volt igazán fincsi! Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2011-04-10 18:48

Kedves evicus91! Ezen még nem gondolkodtam. Talán azért,mert a Tiramisut ( én úgy tudtam ) babapiskótából készítik. A krémet is valószínű másképp szívja fel ezért az állaga is más lesz. Ha piskótát akarsz sütni akkor 4-5 tojásból süss 28x23-as téglalapot és vágd félbe vagy használd az alábbi receptet,ha már annyira sütni akarsz. : )
Babapiskóta: 50 darabhoz:
* 4 tojás
* csipet só
* 10 dkg kristálycukor
* 1 cs vaníliás cukor
* 12,5 dkg liszt
* 2 ek porcukor

evicus91
csokibogyó / evicus91 Sun, 2011-04-10 11:36

Szép jó napot!

Ha babapiskóta helyett piskótát sütnék, akkor hány tojásból csináljam?
A krémhez kb mekkora piskóta kell?:)
Előre is köszönöm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-04-09 20:15

Kedves gubigabi!
Köszönöm! Az imént írtam,hogy tartogatok még egy receptet.Próbáld ki és aztán várom a minősítést! Éva

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-04-09 21:22

Kedves Mester! ( mislenbaba )
Jó alkotni nem? :) Hát még ha a végeredmény is jó lesz!

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Sat, 2011-04-09 17:39

Kedves Ladybird! Nagyon kreatív vagy, gratulálok. Az egyik kedvencem a tiramisu, már sokféleképpen elkészítettem, de karamellásan még nem. Itt az ideje. Köszi a receptet. Üdv. Gubigabi

Neeroofo
Nérofó / Neeroofo Sat, 2011-04-09 14:39

Kedves Ladybird!
Jól értem, hogy a recept elkészítésekor a Parmalat natúr vajkrémét használtad? El szeretném készíteni, de kicsit bizonytalan vagyok ebben a dologban, ezt a terméket eddig csak szendvicsre kenve próbáltam. Vagy esetleg másikról van szó és nagyon háttal ülök a lovon? :)
Köszönöm,
N

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2011-04-09 20:08

Kedves Neeroofo!
Igen! A Parmalat és még a teszkós natur is jó választás.Én még nem vettem mascarpone sajtot. Valaki azt mondta,hogy nagyon hasonlítanak egymásra. Van még egy Tiramisu receptem hamarosan elkészítem és beküldöm ahhoz is vajkrémet használok. Az az én igazi Tiramisum. Bátran használd a vajkrémet. Sok sikert!

528
vajkrém 10 dkg
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 5 ek
feketekávé 1 dl
babapiskóta 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
tej 5 dl
rum 20 ml
kandírozott narancshéj 2 ek