Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu keksz

Tiramisu keksz
Tiramisu keksz
57 perc / előkészület: 45 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebből az adagból kb. 30 db aprósütemény lesz. Tálaláskor megszórhatjuk porcukorral vagy kakaóval.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához:

A töltelékhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóiból sima tésztát gyúrunk. Alufóliába csomagolva, a hűtőben kb. 2-3 órát pihentetjük.
  2. A tésztát átgyúrjuk, vékonyra kinyújtjuk, virágformával kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe, és 10-12 perc alatt megsütjük. Kivesszük, hűlni hagyjuk.
  3. A töltelékhez a csokoládét durvára vágjuk, felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A vajat a cukorral habosra kavarjuk, majd hozzákavarjuk a mascarponét és a még folyékony csokoládét. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
  4. 2-2 kekszet a mascarpone krémmel összeragasztunk. Tálalásig hűtőbe tároljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 932
elküldve: 3
receptkönyvben: 290
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1940 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mascarponés keksz, aprósütemény mascarponéval

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anngerla
Nagy Anna / Anngerla Sun, 2018-12-16 18:18

A sütik nekem nem úgy néznek ki, mint a képen, sokkal sötétebbek. A krémnek csak a negyede maradt meg, de csak azért, mert bőven kentem. Egyébként biztos, hogy sima cukor, és nem porcukor kell a krémbe?

Kodak
Kodak / Kodak Wed, 2014-12-31 19:11

Elkészítettem ma délután ezt a sütit. Finom lett, viszont a krémnek majdnem a 2/3 része megmaradt..:-/

671
cukor 80 g
vaj 180 g
tojássárgája 1 db
finomliszt 280 g
csokoládé 100 g
likőr 3 ek
fehér csokoládé 100 g
vaj 100 g
cukor 100 g
mascarpone 100 g