Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu naranccsal

Tiramisu naranccsal
Tiramisu naranccsal
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi téli tiramisu, hiszen a kávés-mandulalikőrös áztatás helyett a piskótákat ezúttal narancslébe mártottuk.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához hozzákeverjük a porcukor felét és a kávét. Az edényt vízgőz fölé tesszük, és addig keverjük, amíg szép habos, világos nem lesz.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval elkezdjük habbá verni, majd félidőben hozzáadjuk a porcukrot, és teljesen keménnyé verjük.
  3. A szobahőmérsékletű mascarponéhoz hozzákeverjük a tojássárgájás masszát, majd óvatosan, három részletben a fehérjehabot is.
  4. A narancsok levét kifacsarjuk, elkeverjük a rummal. A babapiskótákat megmártjuk a narancslében, majd egy tálba fektetünk egy réteget. Rákanalazzuk a krém felét, erre jön a megmártott babapiskóták másik fele, végül az utolsó adag krém.
  5. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, és tálalás előtt megszórjuk a tetejét kakaóporral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 6 473
elküldve: 0
receptkönyvben: 81
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos tiramisu, olasz édesség

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

655
tojás 3 db
porcukor 100 g
feketekávé 2 ek
1 csipet
mascarpone 500 g
narancslé 3 narancsból nyert
rum 1 ek
babapiskóta 300 g
cukrozatlan kakaópor 3 ek