Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu nem nyers tojásból

Tiramisu nem nyers tojásból
Tiramisu nem nyers tojásból
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvenc tiramisu receptem:). Anyukám és OLASZ APUKÁM két receptje lett összegyúrva :). Isteni finom:).

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a Tiramisut :D. És akik eddig nem ették meg, mert nyers tojás volt benne, itt az alkalom, hogy ezt a receptet kiprobálják:). Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lefőzünk egy adag feketekávét.
  2. Közbe egy fémtálba a 4 tojássárgáját, a 4 kanál cukrot belerakjuk, és gőz fölé helyezzük (nem szabad a vizet nagyon forralni, inkább gyöngyözzön, mert ha túlágosan forr a víz, a nagy hőtől odasül a tojás). A tojást és a cukrot habverővel a gőz fölött habosra keverjük.
  3. Közben a kávé is kész lesz, beleöntjük egy tálba, és hozzákeverünk tejet, kevé cukrot és a rumaromát ízlés szerint.
  4. Mikor kész a krém (habosra vertük, )kicsit hagyjuk kihűlni, majd nagyon óvatosan hozzákeverjük a mascarpone-t fakanállal.(mint a piskótasütésnél,a lisztet,a tojásos masszába)
  5. Aztán a hulalát habverővel felverjük (csaki jéghideg hulalát használjunk, mert így lesz csak kemény a hab, ha meleg a tejszínünk, folyós lesz, és soha nem fogjuk tudni kemény habbá verni).
  6. Utána a tejszínt is hozzákeverjük fakanállal nagyon óvatosan a mascarpone-s krémhez, de úgy, hogy nehogy összeessen.
  7. Egy nagyobb jénait fogunk, és elkezdjük a rétegezést. A babapiskótát belemártjuk a kávés tejbe, és kirakjuk egy sorba, majd a krém következik, és kakaóport szórunk rá, megint babapiskóta, krém és végül a tetejét megszórjuk kakaóporral.
  8. Hűtőbe helyezzük, és jól lehűtjük, hogy az ízek is összeérjenek :).
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 049
elküldve: 3
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

kleo86

Mióta szakács: 2011.09.27.
5 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tiramisu, kávés-babapiskótás krémsütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsuzsa.sulyok
zsuzsa.sulyok Wed, 2014-03-05 11:24

Nagyon örültem, hogy a te tiramisudat választottam, többek közt azért, mert nem nyers tojással van.

Rendkívül finom lett, nagy sikere volt, hálásan köszönöm!!!
( kevés Bailey's "került" a "piskóta-áztatóba, és a krémbe is, mert éppen volt kéznél)

1350
tojássárgája 4 db
cukor 4 ek
mascarpone 500 g
rumaroma 10 ml
feketekávé 2.5 dl
babapiskóta 200 g
növényi habtejszín 500 ml
cukrozatlan kakaópor 4 ek
tej 4 l