Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu Pussycat konyhájából

Tiramisu Pussycat konyhájából
Tiramisu Pussycat konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én ezt a receptet az "Italian foodsafari" című TV-műsorban láttam. Úgy mondták, hogy ez az eredeti Tiramisu. Persze ezt mindig vitatni lehet, mert Olaszországban is úgy, mint Magyarországon, "ahány ház (ahány országrész), annyi szokás". Mindenesetre nálunk ez egy nagyon bevált recept, ha kihagyom a macerás 4. és 5. pontot, akkor egy nagyon könnyű és gyorsan elkészíthető desszertet kapok. Egyedül azt a négy óra hosszat nehéz kivárni, amíg a hűtőben pihen.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Én az "italian meringue" részt ki szoktam hagyni, és csak a fehérjét a cukorral keményre verem. Azért írtam le, mert hű akartam lenni az eredeti recepthez.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a sárgáját a 60 g cukorral habosra és világosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a mascarponét, és tovább keverjük, amíg elkezd sűrűsödni, de vigyázzunk, nehogy túlkeverjük.
  3. Adjuk hozzá a likőrt, és keverjük el.
  4. Most elkészítjük az "italian meringue"-et: egy kis lábosba beletesszük a 200 g cukrot és 100 ml vizet. Ebből szirupot főzünk, legalább 10 perc kell hozzá, amíg megsűrűsödik.
  5. Közben a tojásfehérjét egy tálban félkeményre verjük, majd lassan öntsük hozzá a cukorszirupot, és a tálat most állítsuk bele egy nagyobb, hideg vízzel telt edénybe (ha nem elég hideg, dobáljunk bele jégkockákat), és tovább verjük, amíg teljesen ki nem hűl, és a hab kemény nem lesz.
  6. Keverjük el a tojáshabot a mascarponével.
  7. Készítsünk 1 liter kávét, és egy nagy tálban rakjunk egy sor kávéba mártott piskótát.
  8. Kenjük rá a krémnek egy részét, szórjuk meg az apró csokival, majd a tetejére piskótát, megint krémet, megint csokit és megint piskótát tegyünk. A tetejét krémmel vonjuk be. Kakaóporral vagy instant kávéporral meghintjük.
  9. Hűtőbe tesszük min. 4 óra hosszat.
  • tepsi mérete: 25x25x8 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 333
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tiramisu, mascarponés kávés babapiskóta, csokilikőrös tiramisu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

685
tojás 3 db
cukor 260 g
mascarpone 500 g
likőr 50 ml
babapiskóta 400 g
étcsokoládé 100 g
feketekávé 1 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek