Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu szelet - Hamis tiramisu 4.

Tiramisu szelet - Hamis tiramisu 4.
Tiramisu szelet - Hamis tiramisu 4.
80 perc / előkészület: 50 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt szerepel az oldalon Noémi Amerikai krémese, melyet az egész család megelégedésére már sokadszorra készítettem el. Ez volt tulajdonképpen az alapja, hogy tovább gondoljam egy kicsit.
Aki nem szereti a nyers tojás "gondolatát" az eredeti tiramisuban, az próbálja ki ezt a receptet! Nálunk volt sikere!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

Ünnepi alkalmakra...vagy csak úgy:).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Így készült a tésztája: A tojássárgákat fehéredésig keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a nescafe-t (Én nem oldottam fel, de fel lehet a vízben, amit a tésztához adagolunk.).
  2. Majd fokozatossan kanállal adagolva hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vizet és az 1 evőkanál rumaromát.
  3. A tepsit kikenjük előtte vajjal, és lisztezzük, majd kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Így készült a krém: Kétféle krémet készítünk. A 7 tojásfehérjét 7 kanál cukorral felverjük keményre. Közben feltesszük a pudingot 3 dl tejjel és 1 kanál cukorral főni. Ha felforrt, még melegen hozzákeverjük a fele mennyiségű tojáshabunkhoz.
  5. A második krémhez a vajkrémet jól összedolgozzuk a darált mandulával, 2 kanál cukorral, majd mehet hozzá a másik fele a tojáshabnak.
  6. Jöhetnek a babapiskóták. Előkészítjük az 1dl tejből, a 2,5 dl nescafe-ból és az 1 evőkanál rumból álló mártogatónkat, amelyet egy olyan edénykébe rakunk, melybe elfektetve kényelmesen 3 db babapiskóta elfér.
  7. Ekkorra már le is telik a sütési ideje a tésztánknak. Kivesszük a sütőből.
  8. Összeállítás: A félig kész tésztánkra az alábbi sorrendben rakjuk a krémeket: a beáztatott babapiskóták a tészta tetejére kerülnek végig (Nagyon keveset kell áztatni a babapiskótát, 3 db-ot beleteszünk a kisedényünkbe, és máris kivesszük, amit elsőnek beraktunk. Ez 2-3 másodperc, ennyi pont elég neki.) Erre jön a vajkrémes krém, jól elkenve, hogy a piskóták közé is beilleszkedjen, majd erre jön a pudingos krém.
  9. Mehet vissza a sütőbe újabb 15-20 percig. (Én fel szoktam húzni a  tetejét, így az utolsó 5 percet légkeverésen sütöm. Ha egy kicsit rózsaszín lesz a teteje, akkor jó.) Kivesszük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  10. Díszités:  A 4dl tejszint a habfixxel kemény habbá verjük. A kihűlt süteményünk tetejére tesszük, és vastagon szóróval leszórjuk cukrozatlan kakaóporral. Hűtőben minimum 12 órát állni hagyjuk!

  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x37 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 952
elküldve: 1
receptkönyvben: 53
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mióta szakács: 1970.01.01.
recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémes tiramisu, hamis tiramisu kétféle krémmel, két tésztás, két krémes tiramisu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Edó-ka
Edó-ka Sun, 2012-07-29 13:50

Miért kell vissza tenni a sütőbe krémestől nem olvad el a vajkrémes krém?

1622
tojássárgája 7 db
cukor 20 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
instant kávé 2 ek
víz 13 ek
rumaroma 10 ml
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
tojásfehérje 7 db
cukor 10 ek
pudingpor 1 tasak
vajkrém 250 g
mandula 7 dkg
tej 4 dl
babapiskóta 200 g
feketekávé 2.5 dl
rumaroma 10 ml
habtejszín 4 dl
habfixáló 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 3 ek