Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu torta

Tiramisu torta
Tiramisu torta
60 perc / előkészület: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tiramisunak nem lehet ellenállni, így ez a torta is minden vendéget el fog kápráztatni. Ez a recept tökéletes ünnepekre, vagy bármilyen alkalomra, amikor szeretnéd megvillantani cukrásztehetségedet. Egyszerűen elkészíthető, nagyon mutatós édesség ez, az íze pedig egyszerűen felülmúlhatatlan.

 

hozzávalók / 12 adag

Kekszes alap

Krém

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Kekszes alap

  1. A zabkekszet egy csipet sóval ledaráljuk, majd az olvasztott vajjal összekeverjük. 24 cm-es tortaforma alján simára egyengetjük, majd 15 perce hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.

Krém

  1. Gőz fölött a tojássárgáját cukorral 80 fokig melegítjük, majd habosra keverjük - eközben ki is hűl. Hozzákeverjük a rumot és vaníliaaromát. A mascarponét kicsit kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a tojásos krémet.
  2. A zselatint és a vizet összekeverjük, pár percig állni hagyjuk, majd mikróba tesszük kb. fél percre. Egy evőkanál krémmel hőkiegyenlítést végzünk a zselatinos oldattal, majd hozzákeverjük a mascarponés krémhez, és jó alaposan elkeverjük.
  3. A habtejszínt felverjük, és óvatosan hozzákeverjük a krémhez. Ebben az állapotban a krémet már használhatjuk is a torta összeállításához.

Összeállítás

  1. A hosszúkávét lefőzzük (lehet instant kávéból is: 3 ek. instant kávé + 2,5 dl meleg víz) és hagyjuk hűlni.
  2. A krém egynegyedét habzsákba töltjük, amibe kör alakú habcsövet teszünk.
  3. A kekszes alapra rákenünk egy adag krémet, majd a kávéban megforgatott babapiskótákat helyezzük rá, és megszórjuk 1 evőkanál kakaóporral. Erre újabb réteg krém, áztatott piskóta és kakaópor következik, végül krémmel zárjuk. A tetejére kis krémhalmokat nyomunk a habzsákból. (Mi az egész torta tetejét befedtük, de tetszőlegesen díszíthetjük.)
  4. Egy napig érdemes hűteni (nem kötelező), hogy jól összeérjenek az ízek. Tálaláskor meghintjük a tetejét kakaóporral, és már fogyaszthatjuk is. Isteni finom desszert, nincsen párja.
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 72
össznézettség: 17 371
elküldve: 1
receptkönyvben: 123
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1100 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

babapiskótás krémes kávétorta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

697
zabkeksz 175 g
1 csipet
vaj 80 g
tojássárgája 6 db
cukor 200 g
rum 2 ek
vaníliaaroma 2 teáskanál
mascarpone 750 g
habtejszín 500 g
zselatin 20 g
víz 90 ml
feketekávé 250 ml
babapiskóta 300 g
cukrozatlan kakaópor 4 ek