Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tiramisu torta ahogy Nikóka készíti

Tiramisu torta ahogy Nikóka készíti
Tiramisu torta ahogy Nikóka készíti
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már régebben készítettem ezt a tortát. A legtöbb receptben nyers tojással kell készíteni, nekem ez nem tetszett. Így egy kissé átalakítottam, a tojást kissé hőkezeltem, nagyon finom lett! Azóta már még egyszer elkészítettem.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta tortához

Egyéb hozzávalók

Krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta tortához

  1. A tojásfehérjét 6 dkg cukorral habbá verjük. A tojássárgákat a többi cukorral, a tejjel, az olajjal kihabosítjuk. Majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és a fehérjehabot.
  2. 26 cm-es tortakarikában megsütjük. Kb. 35 perc alatt 170 fokon légkeveréses sütőben.

Egyéb hozzávalók

  1. A főzött kávét a tejjel és a rumaromával összekeverjük. Ezzel locsoljuk meg majd a babapiskótákat.

Krémhez

  1. A zselatint a vízzel felfőzzük.
  2. A mascarponét a rummal elkeverjük, 2 dl hulalát felverünk. Majd visszatesszük őket a hűtőbe.
  3. A tojásokat a cukorral gőz felett, állandó kevergetés mellett addig melegítjük, amíg éppen csak nem forr. Levesszük, és addig keverjük robotgéppel, amíg kihűl, közben szépen ki fog habosodni. A rumos mascarponét hozzákeverjük, és belecsurgatjuk a zselatint. Majd hozzákeverjük a hulalát.
  4. A tortát kettévágjuk, és az alsó felét visszahelyezzük a karikába, erre rákenjük a krém felét, majd bemártogatjuk a babapiskótákat és rátesszük. Meghintjük kakaóporral, erre tesszük a krém másik felét. Befedjük a lappal, és egy éjszakára betesszük a hűtőbe.
  5. Másnap levesszük róla a karikát, a maradék felvert hulalával megkenjük és feldíszítjük. Meghintjük kakaóporral a tetejét.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 961
elküldve: 4
receptkönyvben: 59
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nikóka

Mióta szakács: 2013.08.29.
158 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kávés torta, kávés-tejszínes torta, mascarponés torta, tiramisu piskótatésztából, kávés krémes tora

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

417
tojás 3 db
cukor 15 dkg
napraforgó olaj 0.3 dl
tej 1 dl
finomliszt 18 dkg
sütőpor 4 g
babapiskóta 20 db
kávé 1 dl
tej 1 dl
rumaroma 4 ml
cukrozatlan kakaópor 2 ek
mascarpone 25 dkg
rumaroma 2 ml
tojás 3 db
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
növényi habtejszín 4 dl
zselatin 0.5 dkg
víz 0.5 dl